Tu poți ameliora durerea!

2014 05_CS Stauceni_vizita la domiciliu

Anual tot mai mulți moldoveni își părăsesc patria din cauza lipsei locurilor de muncă și a unei perspective clare de viitor. Ei lasă în urmă sate pustii, părinți și bunici bolnavi. Drama persoanelor abandonate este cu atât mai mare cu cât ei sunt văzuți ca o povară pentru societate. Bătrânețea a ajuns să fie asociată cu boala, neputința, dependența, cheltuieli în plus.

Fundația de Binefacere Caritas Moldova din 1999 acordă asistență medic-sociale calificate la domiciliu persoanelor cu dezabilități, bolnavilor incurabili, bătrânilor cu surse minime de existență din orașele: Chișinău, Tiraspol, Bender/Tighina și din localitățile Stăuceni, Grigorăura, Stârcea, Rașcov. Serviciul activează în baza unei acreditări eliberate de consiliul Național de Acreditare și Evaluare în Medicină.

Conform cerințelor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină acest serviciu presupune:

  1. Semnarea unui contract cu fiecare beneficiar de prestare a serviciilor
  2. Efectuarea examenului medical
  3. Elaborarea planului de acțiuni și a frecvenței vizitelor la domiciliu
  4. Asigurarea beneficiarului cu medicamentele, produse alimentare și igienice
  5. După necesitate, pacienților țintuiți la pat li se oferă: cărucioare pentru invalizi, scaune WC, cârje, bastoane sau alte obiecte necesare pentru a le ușura existența.

Doar în 2015, asistentele medicale „Caritas Moldova” au efectuat circa 18000 vizite la domiciliu, iar 461 pacienți au fost deserviți. Acest număr constituie 50% din totalul necesităților. Lipsa surselor financiare suficiente ne împiedică să facem față numărului de solicitări.

 1 vizită la domiciliu = 280 mdl (un cost mediu per beneficiar ce include: procurarea medicamentelor, produselor alimentare și igienice, asigurarea transportului și salariului asistentelor medicale etc).

Fundația de Binefacere Caritas Moldova vine cu un apel la solidaritate și te roagă să susții această campanie!

-       Tu poți ameliora durerea! Ajută-ne să asigurăm acestor persoane abandonate servicii calificate de îngrijire și asistență medicală la domiciliu, pachete alimentare, vizite la domiciliu pentru comunicare și ajutor în menaj, de care au nevoie dar nu și le pot permite.

-       Împreună putem schimba destinul unei persoane singuratice, căreia problemele de sănătate nu îi permit să iasă din casă și să-i oferim acces la o viață decentă și demnă.

DONEAZĂ: https://guvern24.md/projects/ajutor-persoanelor-in-etate/

https://caritas.md/cum-ne-poti-ajuta/doneaza-bani/

 

Parteneri media: 

logos parteneri media