Proiectul a demarat in 2004, fiind susţinut financiar de către Caritas Luxemburg până în 2008.

Începând cu anul 2009, Caritas Moldova, în parteneriat cu Caritas Elveţia, a continuat să desfășoare proiectul privind Alimentarea suplimentară a copiilor din secţia TBC Chişinău. Din septembrie 2011, proiectul şi-a orientat atenţia şi către copiii din Dispensarul Ftiziopneumologic din Bălţi, care pe parcursul a 3 ani s-au bucurat de o alimentaţie suplimentară sub formă de produse lactate, mezeluri şi sucuri.

Scopul: Suplinirea lunară a raţiei alimentare a copiilor internaţi în Spitalul Clinic municipal de Ftiziopneumologie din Chişinău şi în Dispensarul Ftiziopneumologic din Bălţi, or alimentaţia suplimentară contribuie la eficientizarea tratamentului şi profilaxia infecţiei.

Beneficiari: copii  cu vârste cuprinse între  0-18 ani internați în Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie din Chișinău și în Dispensarul  de Ftiziopneumologie al Spitalului Municipal din Bălți. Majoritatea copiilor provin din familii vulnerabile sau orfelinate.

Rezultate: Pe durata  martie 2013 – ianuarie 2014, în cadrul proiectului  240 de copii internați în Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie din Chişinău şi 100 de copii din Dispensarul Ftiziopneumologic din Bălţi s-au bucurat de o alimentaţie suplimentară sub formă de produse lactate, mezeluri, sucuri şi piure din fructe şi legume. Pe parcursul a 3 luni copii au beneficiat şi de biscuiţi pentru a doua cină.

Donator: Caritas Elveţia

Coordonator Birou Naţional: Fişer Rodica