Campania de colectare a fondurilor pentru a ajuta țările din Balcani

Comunicat de presă

Caritas Moldova anunță Campania de colectare a fondurilor pentru a ajuta țările din Balcani

Chișinău, 22 mai 2014.

Misiunea Caritas Moldova anunță colectarea donațiilor bănești de la public, organizații și întreprinderi pentru a ajuta țările din Balcani  care au fost afectate de inundații grave.

Transportarea ajutorului umanitar țărilor balcanice poate să ocupe o perioadă îndelungată, de aceea a fost luată decizia de a oferi ajutor acestei regiuni prin colecta de bani.

Fondurile pot fi transferate pe contul 225100000100479, Victoria Bank, Filiala nr.3, Chișinău, codul băncii: VICBMD2X416 cu mențiunea obligatorie„Ajutor pentru Balcani”.

Acțiunea “Ajutor pentru Balcani” va continua în Moldova până la data de 8 iunie 2014. Fondurile colectate vor fi transferate Misiunii Caritas Serbia, din care vor fi procurate pentru sinistrați – paturi pliante, saltele, lenjerie de pat, scutece, haine pentru copii,  lămpi cu baterii, produse igienice.

Reamintim, în urma celor mai puternice inundații în ultimii 120 de ani în Balcani, cauzate de ploi abundente, au decedat peste 60 de oameni. Cea mai mare parte a celor decedați erau locuitorii din Serbia și Bosnia și Herțegovina. Pe 21 mai 2014, în aceste țări sunt declarate 3 zile de doliu

Misiunea Religioasă Catolică „Caritas Moldova” este membru al Federaţiei Caritas Europa, care cuprinde 48 de organizaţii catolice de dezvoltare, asistenţă în cazuri extreme şi serviciu social.

Persoana de contact: Natalia Rabei, 0 22 29 31 52 , 079677015.