Redirecționează 2% – fii un cetățean implicat!

Legea 2% este un mecanism de transparență fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze 2% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentala (asociație sau fundație). Află mai multe despre Legea 2%…

E simplu și gratuit! 

Inserează codul fiscal 1015620003945 în declarația anuală pe venit.

În perioada fiscală 1 ianuarie – 30 aprilie 2018 persoanele fizice trebuie să meargă la Inspectoratul Fiscal de Stat (FISC) pentru a depune Declarația pe venit pentru anul 2017. În declarația pe venit, începând cu anul 2017, va fi o subsecțiune dedicată celor 2%, în care contribuabilul persoană fizică scrie doar codul fiscal al ONG-ului pentru care ofere 2% din impozitul său. Mecanismul de desemnare procentuală este o modalitate indirectă prin care statul susține financiar activitatea organizațiilor necomerciale. Practic în acest fel dvs. transmiteți statului modul în care doriți sa fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

Print

Tu decizi unde merg banii tăi! 

Fundația de Binefacere Caritas Moldova este o organizație neguvernamentala, necomercială, fără membri de utilitate publică, care desfășoară o activitate neprofitabilă, cu caracter umanitar și de binefacere, care contribuie prin activitățile sale la eradicarea sărăciei și instituirea unor sisteme sociale echitabile, singurele surse de finanțare fiind donațiile și sponsorizările.

Vă puteți asigura că o parte din banii reținuti la buget ajung acolo unde trebuie, la o echipă specializată care are o experiență de mai mult de 22 ani în domeniu social pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Pentru a asigura transparența cheltuirii banilor publici Caritas Moldova va prezenta rapoarte de utilizare a mijloacelor financiare obținute. Sumele obținute vor fi utilizate în susținerea și dezvoltarea programelor sale de asistență și ajutorare:

  1. Asistență Socială a păturilor vulnerabile (ajutoare umanitare /prânz cald / pachete alimentare lunare / consultanță informativă)
  2. Asistență Socio – Medicală (Centre Medicale / Servicii de Îngrijire a Bolnavilor la Domiciliu)
  3. Educație Prevenire Tineret (Programe educaționale, Prevenirea abandonului școlar, integrarea socială a copiilor din familii social-vulnerabile)

Implică-te în CAMPANIA 2%! Nu te costă nimic!

Fundația de Binefacere Caritas Moldova mulțumește tuturor donatorilor pentru susținerea financiară în cadrul “Campaniei 2%”.  Datorită implicării Dvs., în anul 2017 către Caritas Moldova au fost redirecționați 16497 de lei. Cu această sumă de bani am decis să-i ajutăm pe cei mai nevoiași dintre beneficiarii noștri: bolnavii țintuiți la pat și copiii din familii dezavantajate. Reieșind din nevoile zilnice ale acestor persoane, au fost achiziționate, pentru 50 de bătrâni țintuiți la pat – pături și scutece absorbante; pentru 20 de copii din familii dezavantajate – scutece. Citește tot articol …

Vă mulțumim pentru sprijin!

Echipa Caritas Moldova