Și ei sunt ai noștri!

Vă așteptăm în perioada 12 – 15 martie la MOLDEXPO la cea de-a VI-a ediție a expoziției specializate Târgul cadourilor de Paști 2017 «Easter Fair», dar și online, pe pagina de facebook “Și ei sunt ai noștri”. De asemenea, puteți dona pentru ei pe site-ul nostru.

2

Cumpărând un obiect confecționat de copiii din regiunea transnistreană ne ajutați să investim în condiții mai bune pentru ei, le dați încredere în ei și în talentul lor, ne ajutați să îi învățăm că sunt valoroși, și, cel mai important, le oferiți încredere în viitor.

Campania „Și ei sunt ai noștri!” a început simplu – de la sertarele din Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova pline de mici comori realizate de-a lungul timpului, uneori cu imperfecțiuni, alteori impecabil, de copiii din centrele speciale de la Rașcov, Sloboda Rașcov, Râbnița, Tighina / Bender și Tiraspol. Apoi, de la nevoia de a proteja acești copii de pericolele asociate sărăciei extreme: malnutriție, violență, alienare. Este întreținută de entuziasmul lor născut când am vândut primele jucării create de copiii din Bender / Tighina, care s-a extins apoi la copiii din toate centrele, astfel încât azi toți participă vesel la atelierele de creație, înțelegând că ce fac ei e valoros. Dar are nevoie în primul rând de voi, cei care cumpărând unul dintre obiectele confecționate de ei, ne ajutați să le oferim o copilărie din care să nu lipsească amintirile frumoase. Așadar, intrați, priviți și nu uitați să cumpărați! Orice like și share ne ajută, de asemenea.

Pentru că #SiEiSuntAiNostri

Din 2001, când s-a deschis primul centru, și pană acum,  am ajutat mai mult de 1 000 de copii și tineri să facă față problemelor cu care se confruntă și să se integreze mai ușor în societate. Au urmat, apoi, încă patru: Centrul de zi de la Râbnița, Atelierul de creație din Tighina,  Centrul de educație preșcolară de la Sloboda Rașcov și Centrul de zi și de plasament temporar pentru copii din familii social-vulnerabile “Petrușka” din Tiraspol.

 

Proiectele derulate cu sprijinul finanțatorilor externi ne permit să răspundem doar unei categorii restrânse de nevoi, de aceea în 2016 Caritas Moldova, în perioada sărbătorilor de iarnă, a lansat Campania „Și ei sunt ai noștri!” care are scop colectarea de fonduri pentru sprijinirea copiilor social – vulnerabili din regiunea transnistreană, beneficiari ai centrelor de zi sau plasament temporar pentru copii din Tiraspol, Tighina / Bender, Sloboda – Rașcov ale Fundației de Binefacere Caritas Moldova.

Banii colectați din vânzarea acestora îi vom investi în crearea unor condiții mai bune pentru ei atât în centrele noastre cât și în afara lor. În plus, cumpărând un obiect confecționat de ei ne ajutați să îi ferim de pericolele asociate sărăciei extreme – malnutriție, violență, alienare – să le oferim încredere în ei și să îi învățăm că sunt valoroși.

Online pe pagina de facebook “Și ei sunt ai noștri”, dar și la târgul de caritate WinterCharity Bazaar, organizat în Chișinău la „Moldexpo”, în perioada sărbătorilor de iarnă 2016, s-au vândut jucării confecționate de copiii de la Centrele de Zi „Caritas” locale,  în sumă de 7367 lei (Stăuceni – 160lei, Rașcov – 900lei, Bălți – 550 lei, Bender/Tighina – 3005 lei, Râbnița – 2552lei, Tiraspol - 200lei).