Caritas Moldova a găzduit o voluntară din Statele Unite ale Americii

În perioada mai – iulie, Pamela – o tânără voluntară din Statele Unite ale Americii a fost parte din echipa Fundației de Binefacere Caritas Moldova.

Pamela a ajuns în organizația noastră prin intermediul Consiliilor Americane în Moldova. Acestea gestionează programul Outbound, în care 7 studenți ai Universității Allegheny din Pensylvania vin în Moldova pentru un stagiu de 8 săptămâni în domeniul Sănătății Publice.

Fiind parte a unui program internațional, aceasta a beneficiat de un schimb de experiență cu voluntarii noștri. De asemenea, ea și-a adus aportul la sprijinul oamenilor aflați în nevoie din Republica Moldova, având mai multe activități, cum ar fi: comunicare, vizite la beneficiari, implementarea diferitor proiecte sociale etc.

Ieri, Pamela și-a încheiat activitatea în Moldova și s-a bucurat de un “rămas bun” călduros din partea voluntarilor Young Caritas Moldova. Aceștia au avut o întâlnire non-formală în care au socializat, au împărtășit impresii și au făcut planuri de viitor, iar la final, Pamela a fost premiată cu un certificat de recunoștință.

IMG_2657

Mulțumim, pe aceasta cale, colegilor noștri de la Fundația Casa Providenței care ne-au fost alături în acest schimb de experiențe și bune practici din care Pamela a făcut parte.

Caritas Moldova încurajează voluntariatul și invită pe toți cei interesați, cu mic, cu mare, să se alăture echipei noastre pentru a putea ajuta, împreună, cât mai mulți din cei aflați în nevoie.