Caritas Moldova a lansat un nou proiect social: „Tabere de vară pentru copiii din Moldova”

Fundația de Binefacere Caritas Moldova anunță lansarea unui nou proiect social dedicat copiilor din familii social vulnerabile din Republica Moldova, cofinanțat de Fondul pentru copii al Bisericii Catolice din Germania, Kindermissionswerk, intitulat „Tabere de vară pentru copiii din Moldova”

Implementarea proiectului se va desfășura în parteneriat cu unsprezece comunități parohiale locale ale Episcopiei Romano-Catolice de Chișinău și se va derula pe o perioadă de 3 ani.

Astfel, Caritas Moldova își propune să ofere un mediu favorabil de recreere și dezvoltare prin integrare a 1100 de copii din familii vulnerabile din Crețoaia, Ungheni, Chișinău, Grigorăura, Petropavlovca, Bălți, Râbnița, Stăuceni, Rașcov, Sloboda-Rașcov, Bender, la taberele de vară organizate la casele parohiale locale, unde copiii și tinerii își pot dezvolta talentele și pot îmbunătăți sănătatea. Taberele de vară parohiale vor stimula o dezvoltare distractivă și eficientă pentru copii.

Cine va beneficia de acest proiect?
  1. 1100 de copii cu vârste cuprinse între 7 – 18 ani din familii vulnerabile
  2. Familiile copiilor
  3. Pedagogii instruiți
  4. Autoritățile publice locale

De asemenea, populația locală va fi implicată în diferite evenimente organizate în timpul taberei de vară, de exemplu: turneu de fotbal, baschet, explorarea împrejurimilor și alte competiții sportive. Pe lângă participare, voluntarii locali vor contribui la amenajarea locului de joacă pentru copii.

Pentru o implementare mai bună a acestui proiect, Caritas Moldova va organiza în perioada următoare un training de pregătire în lucrul cu copii a personalul implicat în programul taberei de vară.

Educatorii vor organiza activități zilnice pentru copii, conform programării planificate preliminar, care va cuprinde următoarele:

1. Activități educaționale – Instruiri tematice care va dezvolta abilitățile de comunicare, leadership, rolul și valorile lor în societate etc.
2. Activități de creație și recreere – jocuri, competiții sportive, concursuri, ateliere de creație, excursii, cinematograf sau teatru.
3. Dezvoltare spirituală – Participarea la liturghii
4. Alimentație sănătoasă -Gustări zilnice și mese calde pentru copii

Tabere de vară pentru copiii din Moldova” este un proiect finanțat de Kindermissionswerk

A