Cu gandul la copii cu nevoi speciale

Am vizitat astăzi, 19.05.15, șantierul de reparație a Grădiniței Complexului Pilot de Pedagogie Curativă „Orfeu”, or. Chișinău împreună cu dl Hans Possegger. Reparația a început în august 2014 și urmează să fie finalizată pînâ la finele lunii septembrie 2015.

Grație finanțatorilor germani (Guvernul Germaniei și organizația episcopilor catolici germani ”Renovabis”) și Consiliului municipal Chișinău, Caritas Moldova schimbă toate acoperișurile, termo și hidroizolează complet cele opt blocuri ale grădiniței, schimbă toate ferestrele și ușile, construiește rampe de acces pentru persoanele cu nevoi speciale la toate intrările, schimbă tot sistemul electric, de încălzire și de canalizare, si execută lucrări de reparație capitală interioară în cinci blocuri ale grădiniței.

Din octombrie copii cu nevoi speciale din raza municipiului Chișinău vor putea merge la grădiniță fără să se preocupe de sănătatea lor, chiar și podelele din clase sunt termoizolate. Micuții vor avea și mai multe șanse pe viitor, mai ales că numărul grupelor va fi extins la opt, iar numărul copiilor va crește de la 50 la 120.

Mai avem totuși de soluționat pe viitor problema dotării cu echipament și mobilier a grădiniței. Toți oamenii cu inimă mare sunt invitați să facă un bine – suntem sigur, copiii vor aprecia gestul dvs care face diferența.