Dezvoltăm toleranța pe ritm de dans!

dansul tolerantei oct chisinau (5)

În perioada septembrie – octombrie 2015 copii si adolescenții din cadrul Liceului Teoretic “Ștefan cel Mare” din mun. Chișinău au promovat pe ritm de dans toleranța în rândul colegilor în cadrul proiectului „Dansează Tolernața”. În luna septembrie circa 40  de elevi din clasele 3 și 8 au participat la lecții de dans comunitar, ghidați de coregrafii naționali – Ana Bidiac și Nicoleta Nani și supervizați de colegii lor internațional Monica Delgadillo-Aguilar și Cristina Blodek.

Pe parcursul mai multor săptămâni, copii au exersat combinarea mișcărilor de dans în modul cel mai frumos și emoționant cu muzica, cu arta, cu comunicarea, dezvoltând atitudini binevoitoare față de cel de aproape, de susținere și încurajare.

Sub acordurile muzicii au luat naștere mii de mișcări ca mod de sinergie al sentimentelor, emoțiilor, evenimentelor și fenomenelor sociale pe care le întâlnim zi de zi. Procesul învățării și al antrenamentelor comune a oferit participanților oportunitatea de a se descoperi, atât pe ei înșiși, cât si pe cei din jur, de a a însuși așa valori precum respectul, toleranța și cooperarea, și le-a oferit posibilitatea de a crea tuturor celor implicați.

Abordarea dansului comunitar a valorificat diversitatea participanților, a identificat un loc potrivit pentru fiecare, un rol egal ca importanță cu al tuturor celorlalți, demonstrând ca în arta, ca și în societate, contribuția fiecărui om are valoare atunci când i se oferă o șansă.

La sfârșitul mini spectacolului coregrafic tinerii și copii au fost serviți cu dulciuri și pizza.

Mulțumim cadrelor didactice și directorul LT “Ștefan cel Mare” pentru cooperare, deschidere și susținere pe parcursul implementării acestui frumos proiect.

dansul tolerantei oct chisinau (1) dansul tolerantei oct chisinau (2) dansul tolerantei oct chisinau (3) dansul tolerantei oct chisinau (4)
dansul tolerantei oct chisinau (6)