caritas-switzerland

leopold_bachmann_stiftung

SDC-eng_Rom_

Scop: Îmbunătăţirea condițiilor de tratament al pacienților din cadrul Departamentului de Ftiziopneumologie al Spitalului Clinic Municipal din Bălţi.

Perioada de implementare: 2012-2014

Tuberculoza este o boală ce afectează atât oamenii înaintaţi în vârstă cat și din păcate copiii. Caritas Moldova consideră prioritar tratarea persoanelor infectaţi cu virusul TB. Astfel, prin efortul nostru în 2010 a fost renovat parţial spitalul TBC din mun. Chişinău, după care în 2012 împreună cu partenerii noștri Agenţia Elveţiană de Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi Caritas Elveția am început “Renovarea a Blocului cu 4 etaje al Departamentului de Ftiziopneumologie al Spitalului Clinic Municipal Bălţi”.  Misiunea noastră a fost ameliorarea stării de sănătate a pacienţilor de tuberculoză prin crearea de condiţii prielnice de tratament. Proiectul a fost finalizat la finele anului 2013 în urma căruia  650 pacienţi cu  tuberculoză din zona de nord a ţării vor beneficia de îngrijire şi spitalizare în condiţii adecvate.

Realizări: 650 de pacienţi cu tuberculoză, care au fost internaţi în spital pe parcursul anului, au beneficiat de încăperi renovate în urma lucrărilor de reparaţie executate în parteneriat cu Primăria mun. Bălţi, de mobilierul necesar achiziționat pentru amenajarea saloanelor. Contribuția Autorităților municipale la lucrările de renovare şi la achiziționarea  mobilierului s-a ridicat la  suma de 16 mii de euro.

Donatori: Agenţia Elveţiană de Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi Caritas Elveţia

Coordonator Biroul Național: Iulian Turcu