Discuții la masă-rotundă în cadrul proiectului „FLY”

De la începutul anului, circa 100 de studenți de la 4 școli profesionale din țară (Școala Profesională nr. 6 din Chișinău, Școala Profesională nr. 9 din Chișinău, Școala Profesională nr. 1 din Cahul și Școala Profesională nr. 3 din Bălți) au participat la cursuri de instruire în „Educației Financiară pentru tineri”, efectuate în 8 sesiuni educativ-informativ moderate de către 11 studenți de la Facultățile de Economie și Drept din țară.

Pe data de 3 mai, în cadrul proiectului FLY – Educație Financiară pentru Tineri a avut loc o Masă Rotundă în cadrul căreia coordonatorul de proiect Arina Zîcu împreună cu cei 11 studenți – moderatori și trainerii Eugenia Ciutac și Viorica Ivancenco, au discutat despre activitățile desfășurate la training, punctele forte și slabe ale acestuia, implicarea școlilor și oportunitățile continuității proiectului pentru anii 2017/2018.

Câteva impresii ale studenților:

Căpustean Cătălina: „Acest trening mi-a lăsat impresii bune și un sentiment de satisfacție. Am devenit mai activa, nu mai sunt timidă când vine vremea să-mi expun părerea, mi-am făcut prieteni noi. Cunoștințele care le-am acumulat îmi sunt de mare folos: cheltui mai puțini bani, deoarece mă abțin de la dorințe și cumpăr doar necesarul, astfel pot economisi o sumă considerabilă pentru o elevă ca mine. Am mai auzit de „Caritas” însă nu știam în ce constă activitatea acestei organizații, acum însă știu mai multe și simt că am crescut pe plan moral și intelectual.”
Savciuc Vlad, MA21: „ … în urma trainingului, am aflat lucruri noi despre credit, am obținut cunoștințe aprofundate despre criteriile de acordare al unui împrumut, am învățat cum să repartizăm corect bugetul pe o anumită perioadă de timp și cum să comunicăm corect cu angajatorul pentru a primi postul vacant”
Damaschin Eugen: în primul rând, acest curs m-a ajutat la îmbogățirea cunoștințelor în educația financiară, am început să-mi folosesc mai corect banii, să-mi stabilesc bugetul … am avut momente foarte hazlii și interesante cât și curioase. Vă mulțumesc pentru acest curs, pentru puterile voastre depuse în noi și în mine… P.S.: a fost BEST”
Revenco Cristina: … pot să spun că acest curs m-a ajutat să mă dezvolt, să comunic și să lucrez în grup. Mă bucur că, din toată școala, am venit printre primii colegi la acest trening și nu regret că am fost aici. Pentru mine a fost ceva interesant și util.”
Moroșan Antonia: „Trainingul acesta a fost unul util deoarece am învățat cum să economisesc banii. Am studiat ce înseamnă un buget familial și un buget personal. Este de dorit să se mai organizeze așa fel de cursuri în școala noastră cât și în alte școli din țară.”

Ultima sesiune de instruire din cadrul proiectului FLY s-a încheiat cu un test final în urma căruia au fost evaluate capacitățile studenților și eficiența cursului. În baza rezultatelor obținute au fost selectați 25 cei mai buni studenți din cadrul cursului de Educație Financiară pentru Tineri, care în perioada 19-23 mai vor participa la mult așteptata tabără de vară: FLY – Summer Camp 2017, la care participanții vor fi instruiți în scrierea de proiecte și vor înainta o cerere pentru obținerea unui mini-grant în valoare de 500 USD per școală profesională.

Proiectul „FLY” – Educație financiară pentru tineri este finanțat de către Catholic Relief Service din SUA.

logo