Donează împotriva sărăciei

De sărbători avem posibilitatea să oferim celor mai nevoiași speranța unei lumi mai bune!
Vă invităm sâmbătă,  15 decembrie, să donați 1kg de orice produs neperisabil în colectele instalate lângă casele de plată, în incinta magazinelor partenerilor noștri.

Campania umanitară Donează împotriva sărăciei a fost lansată de Fundația de Binefacere Caritas Moldova în anul 2016, ca o soluţie de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Dacă ne cunoașteți deja acțiunile, știți bine că sărbatorile sunt pentru noi acele momente în care le facem ziua frumoasă copiilor noștri și ocazii speciale menite a face fericite cât mai multe familii necăjite.

An de an reușim să aducem zâmbete și speranță pe chipurile îmbătrânite de vreme și necazuri ale famiilor defavorizate din mediul rural. An de an reușim să aducem bucurie sinceră pe chipurile copiilor copleșiți de pachetele pline de alimente,dulciuri și rechizite.

Cu ajutorul vostru, al tuturor celor ce vor face donații în alimente, produse igienice sau vor dona bani, vom pregăti pachete pe care le vom oferi celor ce nu au posibilitățile materiale de a se bucura de o masă caldă, pentru a aduce o rază de lumină și speranță semenilor noștri în ajunul Crăciunului.

Poster 1

Anul acesta ne-am propus să ne mobilizăm şi mai mult. Dezvoltarea campaniei a devenit o necesitate ca urmare a creşterii continue a numărului solicitărilor venite din partea persoanelor vulnerabile.

Acțiunea constă în colectarea de alimente greu perisabile și a produselor igienice sub formă de donație de la clienții magazinelor partenere și distriburea acestora sub formă de pachete, beneficiarilor. Pachetele alimentare conţin alimente de bază precum: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi, ceai şi alte produse alimentare

Lista magazinelor partenere:

  • Centru:

-          Velmart, bd. Dimitrie Cantemir, 6

-          Velmart, Piața Dimitrie Cantemir, 1

  • Buicani:

-          Linella 39, str. Nicolae Costin, 65

-          Linella 47, str. Vasile Lupu, 61/5

  • Botanica:

-          Linella 70, bd. Dacia, 62

-          Velmart, str. Constantin Brîncuși, 3

  • Telecentru:

-          Linella 38, str. Miorița, 11

  • Ciocana:

-          Linella 20, str. Ion Dumeniuc, 12

  • Stăuceni:

-          Mega Alina Cosmetics, com. Stăuceni, str. A. Mateevici,  81

 

Campania a reușit timp de 2 ani să vină în ajutorul a peste 250 de persoane din familii nevoiașe, cu aproximativ 1 700 kg de alimente greu perisabile colectate. Beneficiarii sunt bătrâni, familii cu mulţi copii și cu situaţie materială precară, familii monoparentale, copii cu dizabilitaţi proveniţi din familii sărace. Zeci de voluntari în fiecare an s-au dedicat acestui proiect prin activități de promovare, colectare și distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Ne bucură foarte mult sprijinul partenerilor cu ajutorul cărora am reușit să dublăm numărul de magazine în care campania să poate fi implementată şi avem încredere în generozitatea clienţilor care prin donaţiile lor vor contribui la creşterea numărului persoanelor nevoiaşe care vor beneficia de donaţii.