Educație financiară pentru tineri 2017

În perioada 24 – 26 Februarie 2017, 15 studenți de la 3 universitățile din Rep. Moldova: “Alecu Russo”, or. Bălți, “B.P. Hașdeu”, or. Cahul și Academia de Studii Economice din or. Chișinău, vor participa la seminarul de inițiere în „Educație Financiară pentru Tineri”.

Seminarul va avea loc în incinta Biroului Național Caritas Moldova din Chișinău situat pe adresa: Gheorghe Asachi 30/1 și se va desfășura pe parcursul a trei zile:

Ziua I:

 1. Formarea comunității de învățare;
 2. Banii și valoarea acestora;
 3. Banii și valoarea acestora;

Ziua II:

 1. Cheltuim economisind;
 2. Venit și investiții;
 3. Creditul;
 4. Managementul riscului;
 5. Piața valutară;

Ziua III:

 1. Viața în cifre;
 2. Probabilitate și statistici;
 3. Abilități pentru succes;
 4. Reflecții / Recomandări / Sugestii;

Proiectul Educație financiară pentru tineri (FLY), în cadrul căreia va avea loc acest un curs de instruire, acoperă aspecte esențiale legate de stabilirea obiectivelor financiare, planificarea, gestionarea bugetului și folosirea corectă a instrumente financiare, are drept scopul contribuirea la incluziunea social-economică a tinerilor prin aplicarea metodelor moderne în luarea deciziilor financiare corecte și eficiente din viața lor.

Finanțator: “Educație financiara pentru tineri” (FLY) este un proiect finanțat de către organizația Catholic Relief Service din SUA.

logo