Ei au nevoie de ajutorul nostru!

O familie obișnuită din municipiul Bălți, a rămas pe drumuri. Totul s-a schimbat într-un moment, atunci când capul familiei a decedat, iar spațiul locativ care le era unicul loc de refugiu le-a fost înstrăinat prin instanța de judecată.

O situație greu de imaginat pentru mulți dintre noi, dar o realitate zilnică pentru cei aflați în situații de criză. Ei au nevoie de ajutorul nostru!

2

Au găsit pe cineva care le-a oferit acest apartament în chirie, plata căruia constituie achitarea datoriilor din facturile pe întreținere, dar chiar și acești bani sunt greu de dobândit, luând în considerare că singura persoană care întreține familia este bunica pensionară, pensia căreia constituie 142 lei + adaus la pensie 100 lei. Dna Eugenia în vârstă de 61 ani a încercat de multe ori să se angajeze, dar deseori primește refuz – o situație „obișnuită” la vârsta ei, totuși, se descurcă cum poate – vinde ocazional la piață lucruri uzate…

Bunica pensionară întreține singură întreaga familie: fiica Alexandra (mamă singuratică a doi copii, la moment fără venit), nepotul Ian – 14 ani (elev, școala muzicală din Bălți), nepotul Eugen – 2 luni.

În apartament lipsește blocul sanitar (robinete, lavoare), astfel, ei nu au acces la apă, nici pentru a prepara mâncare, nici pentru a-și face igienă personală de fiecare zi. De asemenea, nu au încălzire termică, paturi suficiente de dormit ș.a.

Ian, aduce zilnic apă de la un izvor din apropiere, este un adolescent foarte matur pentru vârsta lui, încearcă să ajute familia, iar recent și-a vândut o colecție de jucării pentru a cumpăra pentru frățiorul său – un pachet de lapte praf, un litru de lapte și o pâine pentru familie.

Te cuprinde mila atunci când citești în ochii acestora disperare dar și speranță în ziua de mâine.
Din motiv că familia se află într-o situație precară, bebelușul de numai 2 luni este malnutrit, îi lipsește hrana necesară zi de zi, scutece, hăinuțe, etc.

Iarna aceasta, familia a avut un adăpost datorita proiectului „Asistență socială persoanelor aflate în situații de risc”, Caritas i-a oferit sprijin financiar pentru achitarea chiriei, ajutor umanitar și produse alimentare.