Help them to be reintegrated!

Ajuta-i sa se reintegreze -donează carți-02

În comuna Stăuceni funcționează, de aproape 12 ani, un cămin de noapte pentru persoane aflate în dificultate și are capacitatea maxima de 15 locuri. Pe timp de iarna, însă, când au fost cereri suplimentare de găzduire, aici au dormit peste 30 de oameni. Căminul de Noapte „Sfântul Ștefan” este locul unde persoanele aflate în dificultate pot găsi un adăpost unde ii așteaptă un pat și o masa caldă, dar și asistenți sociali care să-i ajute oferindu-le consiliere moral-spirituală, asistență în găsirea unui loc de muncă, găsirea unui loc de trai pentru a se reintegra în societate. Obiectivul principal al acestui cămin fiind: reintegrarea în societate a persoanelor aflate în dificultate și prevenirea fenomenului persoanelor fără adăpost.

„Cei care se adăpostesc aici beneficiază de o igienizare corporala obligatorie o data pe săptămâna și schimbarea hainelor, consultații medicale primare, în urma cărora se pot face trimiteri la medicii specialiști. În incinta căminului nu sunt admise persoane sub influența drogurilor sau a băuturilor alcoolice”, spune Adam Bojanowski, administratorul căminului.

Cine sunt aceste persoane? Cine sunt beneficiarii?
  1. Beneficiarii căminului nu sunt cerșetori „de meserie”, sunt persoane care din anumite motive au fost nevoite să ajungă pe stradă. Sunt oameni – în special femei sau copii, care au fost obligați să ajungă pe stradă, snopiți în bătaie… Sau bătrâni, alungați de copii după ce au primit casele părintești, sau păcăliți de vânătorii de case, sau maturi care și-au pierdut locul de muncă – apoi și „dreptul” de soț, evacuații din casele naționalizate. Despre ei este vorba, despre cei cărora viața le-a jucat o festă.
Cum îi puteți ajuta?

Donaţia ta este o șansă de reintegrare în societate pentru persoanele care din diverse motive se simt neputincioase de a găsi un adăpost sau de a găsi de lucru.

Împreună putem să oferim un adăpost și sprijin în reintegrare, pentru ca aceste persoane să poată avea acces la o viață decentă, de care sunt demni.

Cum vă puteți implica în campanie?

Fundația de Binefacere „Cari­tas Mol­do­va” face apel la rugă­ciu­ne și gene­ro­zi­ta­te pen­tru a aju­ta persoanele aflate în dificultate, beneficiari ai Căminului de Noapte „Sfântul Ștefan”.

Cei care doriți să oferiți ajutor, vă rugăm ne contactați la nr de telefon: 078 800 586 (Arina Zîcu, coordonator de proiecte sociale) sau puteți aduce bunurile donate direct la:

1. Căminul de Noapte Sfântul Ștefan, str. Livezilor 46-b, MD-4839, comuna Stăuceni;
  2. Biroul Național Caritas Moldova, str. Gheorghe Asachi 30/1, MD-2028, Chișinău;

Îndemnăm pe toți cei care vor să facă o donație să respecte câteva reguli:

1. Bunurile donate să fie: în stare bună, curate și îngrijite pentru a putea fi utilizate cu demnitate;

2. Donațiile să fie depozitate în pungi;

3. Sunt permise în calitate de donații: cărți, reviste, ziare, pături groase, plapume, lenjerie de pat.

7

1

Donează produse alimentare neperisabile (paste, conserve, ulei, crupe) și produse igienice.

Donează prin intermediul terminalelor RunPay și MMPS, sau direct pe site-ul nostru.

Devino voluntar! Completează formularul de înscriere și în scurt timp te vom contacta.

Mulțumim pentru solidaritate!