Acest proiect reprezintă un model de succes de îngrijire a pacienţilor la domiciliu, fapt care se datorează unei experienţe vaste în domeniu a personalului medical calificat, iniţiat în 1999 de Caritas Germania și CordAid. În prezent acest serviciu se oferă în 5 Centre Medico-sociale: Chişinău, com. Stăuceni (mun. Chișinău), Tiraspol, Bender/Tighina, Grigorăuca (r-ul Sîngerei), Stîrcea (r-ul Glodeni), Rașcov (R-ul Camenca). Serviciul activează în baza licenţei (A MMII Nr.002436) – privind acordarea asistenţei medicale curativ-terapeutice de către asistentele medicale în baza indicaţiilor medicului în condiţii de ambulatoriu şi la domiciliu și certificatului de Acreditare (Nr.1175) eliberat de  consiliul Naţional de Acreditare şi Evaluare în Medicină.

Scop: Acordarea asistenţei medico-sociale calitative la domiciliu persoanelor cu dezabilități, bolnavilor incurabili, bătrânilor cu surse minime de existenţă din orașele Tiraspol, Bender/Tighina, Chişinău și din localitățile Stăuceni, Grigorăuca, Stârcea, Rașcov.

Perioada de implementare:1999-prezent

Realizări: Pe parcursul unui an 450 pacienți beneficiază de servicii în cadrul proiectului, de asemenea, au fost efectuate 17557 vizite medicale la domiciliu și 3000 de vizite în scop social.  2000 vizite la domiciliu parțial sunt finanțate de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Anual sunt încheiate contracte cu fiecare beneficiar. Contractul prevede acordarea gratuită a serviciilor medico-sociale. Serviciile sunt acordate în conformitate cu prescripţia medicului specialist sau a medicului de familie, efectuate conform planului individual de îngrijire, adaptat după necesităţile fiecărui pacient. Totodată, s-au acordat servicii de menținere a curățeniei la domiciliul pacientului, igiena corporală, schimbarea și spălatul  lenjeriei de corp şi de pat, transportarea pacientului la centrul medicilor de familie sau la biserică, sprijin psihologic, servicii de instruire a rudelor în ceea ce privește îngrijirea persoanelor bolnave sau țintuite la pat, servicii sociale (procurarea medicamentelor sau produselor alimentare, ajutor casnic).

În fiecare Centru (dotat cu un cabinet de proceduri) pacienţii au primit tratamente şi îngrijiri medicale (pansamente, măsurarea: tensiunii, temperaturii, glicemiei).

O altă categorie de beneficiari ai Proiectului sunt cei care vin la Centru doar pentru servicii de igienă personală (duş, spălarea lenjeriei), comunicare sau cei cărora asistentele medicale le duc prânzuri calde la domiciliu (pregătite în Cantinele Sociale).

Avem o echipă de medici şi asistente medicale calificate, cu experienţă de lucru, dăruire şi profesionalism.

Donatori: Caritas Viena, Caritas Luxemburg, Caritas Cehia, Compania Națională de Asigurări în Medicină.