Final de campanie “Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală “

            “Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală” este o campanie demarată de Fundația de Binefacere Caritas Moldova acum 3 ani. Scopul principal este de a ajuta copiii din medii social-vulnerabile să poată merge la școală, sprijinind, în același timp, accesul la educație în principal prin echiparea a cel puțin 100 de ghiozdane cu cele necesare începutului de an școlar.

În sprijinul acestei campanii au venit numeroși oameni cu suflet mare care, fie prin donații în bani, fie prin ghiozdane echipate, au devenit îngeri păzitori pentru copiii mai puțin norocoși.

În urma acestei campanii, au beneficiat de ghiozdane echipate copii din ciclurile primar și gimnazial, cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani. Astfel, peste 100 de copii au primit câte un ghiozdan echipat pentru ca începutul de an școlar să-i găsească pregătiți pe cei care din cauza sărăciei nu au prea multe motive de bucurie. În fiecare ghiozdan școlarii au putut găsi caiete de matematică și limba română, caiete de desen, caiete de muzică, bloc pentru desen, acuarele, pensule, un penar echipat, dar și alte rechizite.

Finalizarea campaniei a fost marcată astăzi, 20 august, printr-un eveniment recreativ în cadrul căruia copiii s-au bucurat de un program distractiv și interactiv. Au fost desfășurate activități ca: atelier de confecționare a semnelor de carte; atelier de confecționare a pungilor ecologice; atelier de jocuri intelectuale și educative și starturi vesele. La final copiii au avut parte de o demonstrație din partea reprezentanților Inspectoratului General de Poliție cu privire la regulile esențiale de comportament pe stradă, dar și o demonstrație din partea Planetei Clounella, iar copiii au primit ghiozdanul cu rechizitele necesare începerii noului an școlar.

Președintele Fundației de Binefacere Caritas Moldova a transmis mulțumiri din inimă tuturor sponsorilor, donatorilor și oamenilor de bine implicați în această campanie filantropică.

IMG_2960

Prin derularea acestei campanii se dorește a se atrage atenția asupra situației copiilor care din cauza lipsurilor materiale și a problemelor familiale nu frecventează școala și, în cele din urmă, o abandonează.

Pe lângă această campanie, Fundația de Binefacere Caritas Moldova derulează alte numeroase proiecte care au ca scop acordarea de suport copiilor din familiile și mediile social-vulnerabile. Invităm pe toți cei cu inimă mare să susțină aceste proiecte, astfel încât, împreună, să oferim o șansă la normalitate tuturor copiilor.

Parteneri: Lisnic Barber Shop, Reconscivil SRL, FLO Master, Sandriliona, Aqua Unica, Moldpresa Grup; Ecomall și alte persoane fizice.

Mulțumim tuturor!