Grija pentru casa noastra comuna – Terra

Cu mare bucurie am primit pe 18 iunie 2015 noua Enciclica Papala “Laudato Si” care isi ea numele de la rugăciunea Sf Francisc de Assisi – „Lăudat să fii, Domnul meu, cu toate creaturile tale”.

Evoluția recenta a societății si impactul acesteia asupra ecologiei si a întregii creații ne preocupa in mod special. Sf. Părinte se adresează deja de mult timp fiecăruia dintre noi si comunității la acest subiect, iar noua enciclica, care nu se dorește a fi un document științific, vine ca sublinieze urgenta cu care societatea moderna trebuie sa abordeze problemele ecologice.

Responsabilitatea este a fiecăruia – la nivel individual, local, regional, național, internațional, intre tari, in interiorul fiecărei tari, cu o mai mare atenție fata de cei mai slabi si fragili ai societății. Fiecare trebuie sa-si aducă contribuția pentru casa noastră comuna – Terra, prin mici gesturi cotidiane, care au impact asupra mediului ambiental si social.

Lectura plăcută!

Textul enciclicei aici – http://w2.vatican.va/content/francesco/it/encyclicals/documents/papa-francesco_20150524_enciclica-laudato-si.html

Mai multe detalii pe Caritas Europa  http://www.caritas.eu/news/caritas-europa-welcomes-pope-francis-encyclical-letter-for-the-planet

sau Prezentarea enciclica “Fii lăudat: privind îngrijirea casei noastre comune” 2015.06.18 https://youtu.be/bYibHoWrKXo

laudatoSI rom

 

foto de Flux#