ÎMPĂRTĂȘIREA MESEI BUCURIEI

Cu o săptămână înainte de Paște, Caritas Moldova a vizitat persoanele nevoiașe din Glodeni, Grigorăuca și Stăuceni pentru a le distribui produse alimentare colectate în cadrul Campaniei Masa Bucuriei. Produsele au fost oferite acelor oameni  care sunt în vârstă, locuiesc  în sate mici și care nu se pot deplasa cu ușurință din diverse motive. Cele mai multe dintre aceste persoane sunt singure și bolnave.

Voluntarii din Bălți și Stăuceni au simțit rezultatele donației lor – de timp și energie, precum și au distribuit alimente pentru cei în vârstă. Ei au fost foarte fericiți să fie acolo pentru a da produsele alimentare colectate acestor oameni și pentru a le dori toate cele bune. Toți  cei care au fost vizitați, au felicitat  voluntarii pentru munca pe care o fac și i-au întâmpinat cu  gesturi  și cuvinte calde.

Asistentele medicale de la Caritas Moldova, din aceste regiuni, vin de multe ori  să-i viziteze pentru a le oferi ajutor în viața de zi cu zi, asistență medicală și psihologică de care au nevoie. De fiecare dată, când am intrat într-o casă am putut observa că oamenii au fost cu adevărat fericiți să vadă echipa de la Centrul medico-social.

Aceste tipuri de acțiuni sunt importante pentru că ne ajută să ne amintim că este o datorie să avem grijă de bătrânii noștri, pentru că în curând am putea fi în aceeași postură și am putea fi cei care au nevoie. Acești oameni au fost foarte mișcați și mai mult decât recunoscători să vadă că nu sunt uitați și că toată echipa Caritas Moldova a fost acolo pentru a le aminti ca nu sunt singuri.

Acesta este motivul pentru care ar trebui ca noi toți, prin acțiuni mai mici sau mai mari, să ajutăm pe cei nevoiași; oameni care sunt bolnavi, oameni care au dificultăți financiare, persoane în vârstă care trăiesc în locuri izolate, etc. În acest mod funcționează umanitatea și, astfel,  ar trebui să acționeze toți pentru a putea trăi într-o lume mai bună.

Un Paște Fericit tuturor!

Scris de Agathe Bonnet, voluntar  EVS la Caritas Moldova