Instruirea pedagogilor și voluntarilor din cadrul proiectului „Tabere de vară pentru copiii din Moldova”

În perioada 14-15 mai 2018 în incinta Centrului Social Caritas Moldova din Chișinău a avut loc un training  pentru instruirea pedagogilor și voluntarilor în cadrul proiectului „Tabere de vară pentru copiii din Moldova” cu tematica „Internetul sigur” în colaborare cu colegii de la „La Strada”.

La acest training au participat reprezentați de la 11 comunități parohiale ale Episcopiei Romano-Catolice de Chișinău, veniți cu scopul de a cunoaște despre siguranța copiilor în spațiul virtual si să dezvolte abilități de a informa în mod interactiv copii și părinții acestora.

În cadrul acestui training s-a discutat despre:

  • Care sunt riscurile pe Internet;
  • Specificul prieteniilor online;
  • Întâlniri online: avantaje și pericole;
  • Identitatea digitală;
  • Ce poți face pentru a te proteja împotriva abuzului online;
  • Persoane, adrese și telefoane la care poți cere ajutor.

Training-ul s-a desfășurat într-o atmosferă productivă, activ-participativă cu multe activități interactive.

Proiectul „Tabere de vară pentru copiii din Moldova” a fost lansat în iulie 2017 pentru o durată de 3 ani. Astfel, Caritas Moldova dorește să ofere un mediu favorabil de recreare și dezvoltare prin integrare a 1100 de copii din familii vulnerabile din Crețoaia, Ungheni, Chișinău, Grigorăura, Petropavlovca, Bălți, Râbnița, Stăuceni, Rașcov, Sloboda-Rașcov și Bender, la taberele de vară organizate la casele parohiale locale, unde copiii și tinerii își pot dezvolta talentele și își pot îmbunătăți sănătatea. Taberele de vară parohiale vor stimula o dezvoltare distractivă și eficientă pentru copii.