Noaptea filmelor de Crăciun

Vrei să faci o faptă bună de Crăciun?

Fundația de Binefacere Caritas Moldova în parteneriat cu Tucano Caffee te invită la

Noaptea Filmelor de Crăciun

Decembrie, da, e o lună a cadourilor, însă pe lângă asta, e momentul acela din an când tragem linie și vedem cât de mândri suntem de noi. Am fost destul de buni cu cei din jur și cu noi înșine în anul ce a trecut sau Moș Crăciun ne va ocoli ca și când n-am fi existat?

Și pentru că filmele și faptele bune merg de minune împreună, începând cu 3 decembrie și până pe 9 puteți participa la noaptea filmelor de Crăciun, eveniment de caritate prin care ne propunem să colectăm resurse financiare pentru susținerea Centrului de Zi pentru copii din s. Petropalovca, r-nul Singerei.

Zilnic, Centrul este frecventat de circa 20-25 copii din familii social-vulnerabile. Prin activitatea sa, Centrul contribuie la integrarea socială a acestor copii oferindu-le programe educative  și oportunități de dezvoltare personală. Mai mult decât atât  se lucrează  și cu părinții pentru o mai bună comunicare cu copii și depășirea problemelor de criză. De asemenea în cadrul centrului copii primesc si câte o masă caldă, care pentru  unii fiind singura masă din zi.

 Fiind singura instituție din sat, dat fiind faptul că nu există primărie, punct medical, școală – copii fiind nevoiți să facă naveta în satul  vecin, este foarte complicat ca acest centru sa-și mențină activitatea. Singura sursă financiară fiind donațiile din exterior care din an în an sunt tot mai greu de atras și tot mai puține, iar cheltuielile din ce în ce mai mari. Venim cu inițiativa de a contribui  la susținerea acestui centru, care face lucruri minunate pentru acești copii și suntem siguri ca împreună putem reuși să-i încălzim și să le oferim un zâmbet de Crăciun.

 46850102_1904290006274762_4259951759075573760_o

Astfel, timp de o săptămână începând cu orele 20:00, în locațiile Tucano Caffe de pe str. Pușkin 15 și str. Alexandru cel Bun 91A, te invităm la Noaptea filmelor de Crăciun. Campanie de caritate care are scopul de-a colecta donații  pentru încălzirea Centrului și procurarea cadourilor de Crăciun care pentru unii apar doar în vise sau în ilustrațiile din Cărți.

Lista filmelor la care poți veni cu prietenii, savura o cafea și cel mai important – donația ta poate face fericit un copil!

03 decembrie “Viaţă minunată” este un film american realizat în 1946, în regia lui Frank Capra. James Stewart interpretează rolul principal, pe George Bailey, omul care primeşte cel mai frumos dar de Crăciun Alături de Stewart, din distribuţie mai fac parte Donna Reed şi Lionel Barrymore.

04 decembrie“Singur acasă”, 1 şi 2 – Cu Macaulay Culkin în rolul principal, ambele filme sunt comedii foarte reuşite, de văzut în familie. În centru se află o familie numeroasă şi un băieţel pe nume Kevin, care se vede nevoit să ţină piept unor hoţi cam… nătârăi.

05 decembrie “Cum a furat Grinch Crăciunul” este un film bazat pe cartea cu acelaşi nume a lui Dr. Seuss. Îl are în centru pe Grinch, un personaj care urăşte Crăciunul, deşi s-a născut într-un orăşel ai cărui locuitori par obsedaţi de această sărbătoare.

06 decembrie“Miracolul de pe strada 34” este un film clasic, foarte popular printre telespectatori. Ecranizarea mai recentă o are în distribuţie pe Mara Wilson, interpretând o fetiţă căreia mama ei i-a spus că nu există Moş Cră Iar când Moşul apare, în carne şi oase, adulţii trebuie convinşi că acesta este real.

07 decembrie “A Bad Mom’s Christmas” -Trei mame suprasolicitate și subapreciate sunt împinse dincolo de limite și renunță complet la resposabilitățile lor convenționale. Toate cele trei aleg să-și ofere o mult așteptată doză de libertate și distracție în vacanța de iarnă.

08 decembrie “Colindă de Crăciun” are mai multe ecranizări, realizate după cartea lui Charles Dicken. Filmul spune povestea lui Scrooge, mizantropul care este vizitat în noaptea de Ajun de fantoma trecutului, fantoma prezentului şi fantoma viitorului.

09 decembrie “Office Christmas Party” – o super-comedie ”, cu Jennifer Aniston și Jason Bateman. În timp ce Carol, managerul companiei, încearcă să oprească planurile fratelui iresponsabil de a organiza o petrecere de pomină la birou, acesta apelează la colegii lui care să-l ajute să pună totul la cale.

 decembrie-movies (122)-1

Rețineți! Bilete nu vor fi emise, fiecare dintre voi poate contribui cu o donație în bani, astfel:

Cu 50 lei oferiți un pachet cu dulciuri;

Cu 100 lei dăruiți o jucărie;

Cu 150 lei îndepliniți un vis de a primi o cutie mare cu surprize.

Pentru informații suplimentare, rugăm ne contactați la Tel/fax: +373 22 29 31 49, 060 27 79 27, secretariat@caritas.md .