O nouă experiență de voluntariat în Moldova a neurologului italian, Dr. Giuseppe BELFIORE

Al treilea an consecutiv, medicul neurolog Giuseppe BELFIORE din or. Lecce (Italia) a vizitat pacienți săraci cu probleme neurologice. Astfel, în perioada 14-17 noiembrie 2016, au fost consultați 95 de persoane în etate dintre care, 25 de ţintuiţi la pat. La fel, medicul a efectuat și o vizită la Centru Social „Regina Pacis”, din R. Florești com. Varvareuca, unde a consultat 30 de persoane din localitate cu diverse probleme de circulație sangvină, traume a coloanei vertebrale și maladii a SNC, SNP, etc.

1

Asistente medicale ale Fundațiilor de Binefacere CARITAS MOLDOVA și CASA PROVIDENȚEI, care prestează zilnic servicii socio-medicale beneficiarilor, fie în cadrul echipelor mobile (proiectul HOME CARE), fie ambulatoriu, au avut parte de un schimb de experiență asupra tratării maladiilor cu caracter neurologic.

7

De asemenea, medicii din Moldova, au luat cunoștință cu experiența și metodele aplicate în Italia, de reabilitare a pacienților, cu ajutorul procedurilor fizio – kinetoterapeutice, fără a administra terapie medicamentoasă.

5

„Vin cu plăcere să ofer ajutor celor nevoiași și săraci și să mă împart cu colegii de breaslă din Moldova cu experiența și cunoștințele acumulate pe parcurs de o viață. Ceea ce îmi doresc eu pe viitor e să văd sau să aud că în serviciile medico-sociale prestate de diverse organizații neguvernamentale și statale să fie câți mai mulți specialiști în kinetoterapie.
În aceste zile, lucrând cu acești pacienți, am ajuns la concluzia că este o nevoie extrem de mare de un asemenea specialist, căci mulți din cei care sunt țintuiți la pat, ar putea fi recuperați cu ajutorul unui kinetoterapeut bun!
Cu această ocazie, țin să aduc sincere mulțumiri pentru această experiență productivă din R. Moldova Fundației „Regina Pacis”, Caritas Moldova și „Casa Providenței” pentru faptul că-și iubesc beneficiarii, având o misiune responsabilă și nobilă pentru cei nevoiași.”  - Giuseppe BELFIORE

4

Giuseppe BELFIORE este medic neurolog, specializat în așa maladii cum: migrenă, boala Huntington, boala Parkinson și alte patologii neuro-degenerative și tulburări de circulație. Din anul 1980 este director al Departamentului de Neurologie a Spitalului „V. Fazzi” din Lecce (Italia). Este deja pentru a doua oară în acest an când Pippo BELFIORE, realizează consultații medicale gratuite păturilor social vulnerabile din Republica Moldova.

2

Caritas Moldova transmite mulțumiri Fundației Regina Pacis, prin intermediul căreia a fost posibilă vizita a medicului Giuseppe Belfiore. De asemenea, împreuna cu beneficiarii proiectului „Ajutor persoanelor singuratice în etate” ne exprimăm recunoștința față de actul de binefacere, consultațiile și sfatul medicului neurolog. Acestea fiind o încurajare și o speranță la însănătoșire pentru unii din beneficiari, alții au înțeles că există cineva căruia îi pasă de ei, care îi sprijină și pentru care ei contează. Fundația de Binefacere Caritas Moldova transmite mulțumiri și asistentelor medicale și sociale, voluntarilor, care zi de zi vizitează și îngrijesc la domiciliu acești bolnavi.