Recepționarea și distribuirea ajutorului umanitar a fost una dintre primele activități implementate de către Misiunea Religioasă Catolică “Caritas Moldova”. Organizația primea haine și încălțăminte second hand și le distribuia către parohiile romano-catolice locale.

Pe parcusul activității sale, Caritas Moldova a colaborat cu diferiți parteneri, ceea ce a dus la diversificarea categoriilor de bunuri primite în calitate de ajutor umanitar, și anume: materiale pentru pansamente, dezinfectanți, scutece, lenjerie de pat,  echipament medical (paturi multifuncționale, aparataj), dispozitive ortopedice și de ingrijire la domiciliu (scaune cu rotile, bastoane, cadru pentru mers, scaune wc), mobilier de birou și școlar, mobilier pentru insitutții medicale, etc.

Toate bunurile sunt donate cu titlu gratuit, conform solicitărilor parvenite de la persoane juridice (instituții, organizații, asociații, fundații, etc) sau persoane fizice.

Scopul proiectului: Acordarea ajutorului umanitar celor mai defavorizate pături ale populației de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Activități:

- recepționarea, stocarea și distribuirea bunurilor primite în calitate de ajutor umanitar;

- colaborararea cu instituțiile APC și APL în vederea identificării potențialilor beneficiari ai ajutorului umanitar.

- colaborararea cu instituțiile APC și APL în vederea repartizării ajutorului umanitar.

Succese:

- Distribuirea hainelor second hand către organizațiile solicitante;

- Distribuirea cașcavalului topit și a laptelui praf către Dispensarul de Ftiziopneumologie al Spitalului Clinic Municipal din Bălți;

- Distribuirea măștilor medicale către Dispensarul de Ftiziopneumologie al Spitalului Clinic Municipal din Bălți și  Centrul de Medicină Urgentă din Bălți;

- Distribuirea paturilor multifuncționale către Spitalul Clinic Municipal Bălți;

- Distribuirea mobilierului pentru Spitalul Clinic Municipal nr. 4 din Chișinău și Spitalului Raional Anenii Noi;

- Distribuirea cărucioarelor cu rotile, premergătoarelor, scaunelor wc către beneficiarii proiectelor socio-medicale ale Caritas Moldova și către alți solicitanți.

Donator: Caritas Viena, Caritas Elveția, Dr. Oeler, Kukukkultur

Coordonator Biroul Național: Iulian Mariuță

Noutăți