Seminarul: „Responsabilitatea părinților în educația copiilor”

La data de 7 noiembrie, la Centrul de Zi pentru Copii din s. Sloboda – Rașcov a avut loc un seminar pentru părinți, cu tema „Responsabilitatea părinților în educația copiilor”.
???????????????????????????????

„De obicei, părinții înțeleg educația așa: „așa am fost educat, în același mod îi educ și pe copii mei”. Însă, educația este ca o profesie, trebuie să cunoști metode, tehnici, abordări și multe altele…” – Oxana Oleinic, coordonator de proiect

În cadrul acestui seminar au fost puse în discuție teme importante, care i-au făcut pe mulți dintre ei să se gândească. Totodată, părinții au primit materiale informative și au fost invitați la dialog și meditație: Ce înseamnă totuși responsabilitatea de educația copiilor? Cine participă în procesul de educație? Cum este tras la răspundere părintele? Cum este responsabil părintele de dezvoltarea copilului? Ce înseamnă responsabilitatea de siguranța copilului? De ce nu toți părinții își educă copiii într-un mod corect și care sunt urmările? Ce trebuie să faci pentru un dialog productiv cu copilul?

IMG_4014 -web IMG_4016 - web

Asupra acestor întrebări am lucrat împreună cu toți participanții, părinții s-au implicat activ, și au putut vedea realizările și omisiunile lor în educarea copiilor lor.

La sfârșitul acestui seminar, au fost invitați în discuție și copiii, am discutat împreună despre exemplele de educație și a fiecare și-a împărtășit experiența lor de educație în familiile lor.

IMG_4017 - web

„Mulțumim Caritas Viena și Caritas Moldova pentru posibilitatea oferită pentru a desfășura acest seminar pentru locuitorii satului prin intermediul proiectului „Centrul de Zi pentru Copii Sloboda – Rașcov” – Oxana Oleinic, coordonator de proiect