Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/blog.php on line 8

Noaptea filmelor de crăciun

ro Caritas Moldova acordă servicii de îngrijiri medicale și sociale săracilor, si persoanelor aflate în dificultate prin intermediu centrelor medico – sociale, încă din 1999.

Scopul acestui serviciu este acordarea asistenței medico-sociale calificate și accesibile, la domiciliu, persoanelor cu dezabilitați, bolnavilor incurabili, bătrânilor cu surse minime de existență, instruirea rudelor și voluntarilor în ceea ce privește îngrijire specială, de care beneficiarii au nevoie, sensibilizarea și creșterea responsabilității instituțiilor medicale naționale și locale de a oferi îngrijirea necesară pentru populația cea mai vulnerabilă.

Creată în 1971, Caritas Europa reuneşte 48 de organizaţii care activează în 44 de ţări europene. Reprezintă una din cele şapte regiuni ale Caritas Internationalis, o confederaţie de 162 de organizaţii catolice de dezvoltare, asistenţă în cazuri extreme şi serviciu social, care lucrează pentru a crea o lume mai bună, în special pentru săraci şi oprimaţi, în peste 200 de ţări şi teritorii.

Caritas Europa îşi concentrează activităţile în domenii legate de sărăcie şi inegalitate socială, migraţie şi azil în toate ţările Europei, asistenţă umanitară şi dezvoltare internaţională la nivel global.