Rugăciunea făcută cu credinţă îl va face bine pe cel bolnav…

La 10 februarie catolicii din Moldova au marcat Ziua Mondială a Bolnavilor. Această acțiune socială are loc la nivel mondial și anual , începând cu 1993, când Papa Ioan Paul al II –lea , în adresarea sa către creștinii – catolici a declarat că scopul acestei zile mondiale : ” .. este de a face ca lucrătorii medicali din multiplele organizații catolice, credincioșii și întreaga societate să simtă necesitatea asigurării unei îngrijiri mai bune a bolnavilor și neputincioșilor, ameliorându-le suferința”.

Fundația de Binefacere Caritas Moldova a participat activ în acțiunile organizate de Parohia Romano- Catolică din Chișinău. Caritas Moldova a organizat transpotul pentru bătrânii care se deplasează cu greu, pentru ca ei să poată participa la Sfânta Liturghie de la Catedrala Providența Divină. La sfârșitul liturghiei preoții au înfăptuit sacramentul Maslului pentru bolnavi.

DSCN8629
Este vreunul dintre voi bolnav? Să-i cheme pe preoții bisericii, ei să se roage pentru el şi să-l ungă cu untdelemn în Numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credinţă îl va face bine pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşi, iar dacă a săvârşit păcat, va fi iertat. (Iacov 5:14-15)

DSCN8648
După Sfânta Liturghie bolnavii au fost invitați la prânzul festiv.

”Astăzi este vreme frumoasă. Eu le sunt recunoscătoate preoților noștri și Caritas Moldova că nu uită de noi, de cei bolnavi; și pentru faptul că astăzi au organizat pentru noi o adevărată sărbătoare.”- a spus una din participantele la eveniment, Raisa Bahirkina

”Am visat să să ajung astăzi la biserică și visul meu s-a realizat. Le mulțumesc părintelui Mihai Balan și Caritas Moldova” – a declarat Ana Bejan.
DSCN8652