Semnarea Contractului de grant pentru implementarea proiectului “Teatrul care ne unește în rezolvarea problemelor comune”

La 11 octombrie 2018 a avut loc semnarea unui Contract între Fundația de Binefacere Caritas Moldova și Fundația Est-Europeană cu privire la alocarea unui grant pentru implementarea proiectului “Teatrul care ne unește în rezolvarea problemelor comune”. De la 1 septembrie 2017 Fundația Est-Europeană a început punerea în aplicare a proiectului “Construim poduri, depasim obstacole”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de către Guvernul Suediei, acest proiect sprijinind cooperarea reprezentanților de pe ambele maluri ale Nistrului.

Fundația de Binefacere Caritas Moldova în consorțiu cu Fundația de Binefacere “Copilăria copiilor” din Tiraspol, a prezentat proiectul “Teatru, care ne unește în rezolvarea problemelor comune” pentru obținerea grantului european. Proiectul a fost aprobat de către Fundația Est-europeană și la 11 septembrie 2018 a fost organizat un atelier de lucru privind regulile de completare a documentației de raportare. Seminarul a fost condus de Zoia Cabacenco (manager granturi și contracte) și Andrei Trubceac (coordonator programe). După seminar a avut loc semnarea Contractului.

IMG_1897

Zoia Cabacenco, Andrei Trubceac, reprezentanții Caritas Moldova și reprezentanții ”Copilăria copiilor” după semnarea Contractului de Grant.

Acest proiect este necesar pentru ambele maluri ale Nistrului – așa cum ne unesc nu numai aspectele pozitive, dar și negative: inegalitatea socială, sărăcia, corupția. Prin teatrul social, copiii vor încerca să aducă la cunoștința cetățenilor noștri cu privire la faptul că nimeni nu ne va rezolva aceste probleme, trebuie împreună să le rezolvăm. Proiectul prevede vizite ale copiilor din Tiraspol la Chișinău și din Chișinău la Tiraspol, cu prezentarea de spectacole pe teme sociale.” – a declarat directorul Caritas Moldova, Andrei Bolocan.

image