Spectacol social “EVA”

Tinerii voluntari ai Caritas Moldova, implicați în proiectul “Teatrul, care ne unește în rezolvarea problemelor comune” au prezentat miercuri, 8 mai, spectacolul social „EVA”.

Evenimentul a avut loc în incinta Teatrului „Geneza Art” din mun. Chișinău.

Proiectul are drept scop asigurarea accesului tinerilor la informație de calitate cu privire la drepturile lor, precum și metode de apărare ale acestora, prin responsabilizare și dezvoltarea unui comportament conștiincios, capabil să facă față situațiilor de risc.

Rolul principal îl are Eva – o tânără care rămâne singură după ce tatăl ajunge la închisoare iar mama decedează din cauza unei boli incurabile. Ajunsă în orfelinat, Eva este supusă mai multor forme de agresiune, și, ca și celorlalți copii care se aflau acolo, îi sunt încălcate mai multe drepturi.

59760

Într-un final, Eva, în contextul vitreg al orfelinatului, va ajunge să se regăsească, să conștientizeze greșelile pe care le-a comis și îi va ajuta și pe ceilalți tineri să depășească situațiile de risc în care se află.

59760424_179029346355886_5747115336713371648_n

Spectacolul, rupt parcă din viața reală, îndeamnă publicul la reflecție și la găsirea de soluții la problemele cu care se confruntă ei sau cei apropiați.

IMG_2201

Teatrul este fruntea societății, oglinda care reflectă societatea, tot ce este în teatru- există în societate. Și el e menit pentru a corecta societatea, penru a putea privi problemele cu alți ochi și pentru a încerca de a ne corecta pe noi înșine.” – a declarat Svetlana Emelianova, regizor.

Fiind primul spectacol la care particip, m-am simțit foarte bine, și chiar am avut puține emoții. Am fost plăcut surprins să văd cât de bine s-au integrat toți colegii de scenă.” – Victor, actor.

Teatrul social este o formă de teatru interactiv, o metodă de intervenție care încurajează participanții să ia atitudine, să apere valorile și principiile morale în care cred și să găsească soluții reale.

Acest proiect este realizat de Fundația de Binefacere Caritas Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și este cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Fundația de Binefacere Caritas Moldova își dorește să mai dezvolte și alte asemenea proiecte social-artistice și invită pe toți cei interesați (donatori, voluntari, artiști) să se alăture echipei noastre în susținerea acestor activități.