Rolul primordial al campaniilor organizate de Fundația de Binefacere Caritas Moldova este sensibilizarea opiniei publice și, mai ales, educarea societății despre necesitatea carității creștine, pentru a obține suport în realizarea programelor noastre. În cei 21 de ani de existență, prin programe sociale destinate celor aflați în dificultate, Caritas a intervenit cu succes acolo unde statul nu a avut resurse să o facă.

Cultura Caritas constă în răspunsul prompt dat necesităților păturilor sociale defavorizate, de multe ori, ignorate. Suntem chemați să cream servicii de asistență acolo unde ele nu există și să îndemnăm, prin exemplul nostru, pe alții să le preia și să rezolve aceste probleme sociale.

Campanile Caritas sunt axate pe:
  1. Conștientizarea în rândul societății a nevoii de ajutorare a aproapelui; educarea membrilor comunității să caute să răspundă, în primul rând, persoanelor nevoiașe de lângă ei;
  2. Oferirea celor săraci și marginalizați posibilitatea de a se reintegra în societate și a propune soluții pentru apărarea demnității și a drepturilor omului;
  3. Cooperarea cu alte organizații umanitare naționale și internaționale de ajutorare și dezvoltare;
  4. Consolidarea de parteneriate cu autoritățile statale și mediul de afaceri;
Caritas Moldova se adresează cu recunoștință tuturor donatorilor și partenerilor săi, care, au ajutat Fundația noastră, de la început și până acum, să-și realizeze scopurile, promovând, astfel, și valorile învățăturii sociale ale Bisericii Catolice.
Aprecieri colaboratorilor și voluntarilor echipelor locale Caritas Parohiale pentru implicare și, desigur, mulțumiri beneficiarilor Fundației pentru că au încredere în noi și în programele noastre.