Tabără de vară de o zi în com. Ștefănești r-l Florești

Fundația de Binefacere Caritas Moldova a organizat astăzi, 26 iulie, o Tabără de vară de o zi pentru tinerii din com. Ștefănești, r-l Florești.

IMG_2771

Scopul acestei activități a fost de a crește interesul acestor tineri față de comunitate, pentru a-i motiva să se implice în activități de voluntariat dar și implicarea lor în diferite activități educative.

La eveniment au participat 6 voluntari ai Caritas Moldova și peste 40 de tineri din localitate.

Echipa noastră a mers cu daruri pentru cei din Ştefăneşti, şi anume a donat pentru tineri 2 seturi de șah; 1 set de dame; 4 seturi de palete și mingi pentru tenis de masă; minge de volei precum și alte jocuri educative.

Pe lângă aceasta, 20 de copii din familii social-vulnerabile au beneficiat de câte un pachet cu produse alimentare greu prerisabile.

Mai mult decât atât, Fundația de Binefacere Caritas Moldova va pune la dispoziție materialele de construcție necesare pentru a repara o încăpere ce aparține Casei de cultură  „Victor Vescu” din localitate. Această încăpere va fi ulterior utilizată pentru ca tinerii să poată avea întâlniri regulate, pentru a planifica diferite activități de voluntariat, pentru recreere dar și pentru socializare. 

Caritas Moldova încurajează voluntariatul și invită pe toți cei interesați, cu mic, cu mare, să se alăture echipei noastre pentru a ne implica, împreună, la rezolvarea a cât mai multe probleme din comunitate.