Tabăra de vară pentru copii, s. Sloboda-Rașcov, r. Camenca

În perioada 21-28 august 2017, în satul Sloboda-Rașcov, r. Camenca a fost organizată tabăra de vară pentru copii și tineri. Timp de 7 zile petrecute la tabără, au fost organizate pentru copii activități ce includ: promovarea unui mod sănătos de viață, dezvoltare spirituală, diverse activități de dezvoltare și competiții sportive, jocuri, lecții, vizionarea filmulețelor video și desenelor animate, filmelor documentare, excursii turistice, primblare cu barca, vizitarea mănăstirilor, dansuri, flash mob, ateliere de creație, metode motivaționale de conducere și de management în tabără.

DSCF2743

DSCF2714

DSCF2990

Copiii au fost împărțiți pe grupe de vârste, cei mai mari, clasele a VII – IX – 17 copii, și cei mai mici, de la clasele a II – VI – 26 copii. De asemenea, pentru fiecare grup a fost pregătit câte un program de activități diferit. Pentru cei mici, activitățile erau bazate pe promovarea modului sănătos de viață, iar pentru cei mari – lecții engleză moderate de 4 voluntari din Polonia. Copii din ambele grupe se reuneau în timpul rugăciunilor și în timpul prânzului. Copii din grupa mai mare, au avut și rolul de a fi voluntari pentru copiii din grupa mica.

DSCF2925

DSCF2835

IMG_3585

Copii au rămas mulțumiți de activitățile organizate, acest lucru se înțeleg din faptul că în fiecare zi, de la începutul zilei până la sfârșit au fost prezenți toți copii înscriși la tabără. Chiar și după finisarea programului zilnic, unii copii rămâneau pe terenul de joacă de pe teritoriul bisericii. Și cei din grupa mare, frecventau cu plăcere lecțiile de limbă engleză, iar după lecției, rămâneau să vizioneze lecții video sau filme documentare. Aceste lecții de engleza, în prezent sunt singura alternativă pentru copiii de a studia limba.

DSCF3002 IMG_3476 IMG_3503 IMG_3537

DSCF2670 IMG_3557

„În mod deosebit, le-a plăcut copiilor lecțiile de dans, excursiile comune, cu foc de tabără și cântece, de asemenea excursiile cu barca pe râul Nistru. Au rămas cu impresii de neuitat. ”

IMG_3603 IMG_3619 IMG_3626 IMG_3652

 

 

IMG_3794IMG_3703 IMG_3723 IMG_3778

La tabără, copiii au avut parte de o alimentație completă și sănătoasă, legume și fructe, și cel mai iubit deliciu – înghețată în fiecare zi. În așa mod, înainte de începerea anului școlar, copiii s-au încărcat pozitiv cu energie fizică pentru studii.

DSCF2844 DSCF2853 IMG_3673

„În condițiile noastre din sat, departe de posibilități și de dezvoltare a generațiilor tinere (în afară de școala generală, nu sunt alte condiții de dezvoltare a copiilor), tabăra de vară este o alternativă foarte bună de dezvoltare și de petrecere a timpului liber pentru copii și tineri, pentru atragerea și implicarea voluntarii în proiect.” - Oxana Oleinic,  Coordonator de Proiect

1

Transmitem mulțumiri organizatorilor Caritas Moldova, sponsorilor și tuturor voluntarilor care s-au implicat în realizarea activităților taberei de vară din satul Sloboda-Rascov.

„Tabere de vară pentru copiii din Moldova” este un proiect finanțat de Kindermissionswerk

A