Tabăra de vara pentru copiii din Chișinău „Vacanța în Oraș”

În perioada 7 -12 august 2017, Fundația de Binefacere Caritas Moldova în parteneriat cu Parohia Romano-Catolică “Providența Divină” Chișinău a organizat tabăra de vara pentru copiii din Chișinău „Vacanța în Oraș“ în cadrul proiectului „Tabere de vară pentru copiii din Moldova” co-finanțat de Fondul pentru copii al Bisericii Catolice din Germania, Kindermissionswerk.

Scopul proiectului este integrarea copiilor într-o atmosferă pozitivă pentru a-și exercita drepturile prin programe educaționale și de divertisment bazate pe valorile creștine, organizate într-o atmosfera deosebita si in condiții de siguranța, socializarea cu ceilalți participanți la tabără, aprecierea mediului înconjurător si cunoașterea zonei unde se desfășoară tabără .

Tabăra de vară a fost organizată cu multă grijă la toate detaliile de către Pr. Paroh Balan Mihai și Pr. Petru Ciobanu, care au reușit să trezească copiilor pofta de a călători, de a învăța, de a se distra și de a descoperi împreună locuri încărcate cu istorie și cultură.

În cele 6 zile de tabără, 35 de copiii cu vârste cuprinse între 6-14 ani au participat excursii de neuitat la: Planetariu, Muzeul de Etnografie din Chișinău, Zooparcul din localitatea Barder, Mănăstirea Curchi, Complexul Cultural-Turistic Orheiul Vechi, Parcul Valea Morilor, Cinematograful Patria, Parcul Dendrariu.

Copiii au fost supravegheați de o echipă experimentată de 6 voluntari ai parohiei, care au împărțit copii pe grupe de vârste, astfel copiii au reușit să fie mai disciplinați și s-au implicat cu succes în activități și în excursii.

Activitățile educative, culturale și distractive au fost nelipsite la tabără, copiii au fost antrenați în activități de către dna Irina și de către Marcel Pascal, care au organizat pentru copii un program de aventură și o atmosferă de educație și cercetare și voie bună.

Chiar în prima zi de tabără, copiii și și-au elaborat propria emblemă a grupului și sloganul lor. Copiii s-au implicat cu succes în jocuri interactive, au pregătit scenete, au recitat poezii, au cântat și au dansat.

Vineri, copiii au avut posibilitatea de a interacționa cu un grup de italieni care erau în vizită la parohie, aceștia le-au prezentat copiilor un mic teatru cu tematică religioasă „Împărăția lui Dumnezeu”.

În ultima zi de tabără, Părintele Mihai a mulțumit voluntarilor și moderatorilor pentru participare și implicare în organizarea acestei tabere, iar copiilor le-au fost înmânate diplome de participare și câte un cadou delicios.

De asemenea,  părinții și-au exprimat recunoștința  printr-o scrisoare de mulțumire:

20727967_1459106337498647_635863993481915866_n
 
În numele tuturor părinților, exprimăm cu sinceritate recunoștință și apreciere pentru organizarea generoasă și petrecerea excelentă a taberei de vară pentru copii „Vacanța în Oraș“ în perioadă de 7-12 august 2017 la Parohia Romano-Catolică „Providența Divină“ situată pe str. Mitropolit Dosoftei 85. Și anume:
  1. Sponsorilor;
  2. Fundației de Binefacere Caritas Moldova reprezentată de directorul său dl A. Bolocan;
  3. Parohiei „Providența Divină“, Pr. Paroh M. Balan, Pr. P. Ciobanu;
  4. Celor mai buni educatori soților: Marcel și Irina Pascal;
  5. Voluntarilor activi și grijulii: Ț. Daniel, P. Eva, M. Anastasia, M. Mariana, M. Stella, K. Dorina;

„Tabere de vară pentru copiii din Moldova” este un proiect finanțat de Kindermissionswerk

A