Tabăra de vară pentru copiii din satul Petropavlovca, r. Sîngerei

Tradițional, în fiecare vară, Parohia „Sfinții Petru și Pavel” din satul Petropavlovca organizează tabăra creștină pentru copii „Energia”, la care sunt invitați toți copiii doritori din sat.

Anul acesta, în perioada 14 – 31 august 2017, Caritas Moldova cu sprijinul financiar al Fondului pentru copii al Bisericii Catolice din Germania, Kindermissionswerk, a organizat tabăra din acest sat, în cadrul proiectului „Tabere de vară pentru copiii din Moldova”, la care au participat 50 de copiii cu vârste cuprinse între 3-14 ani, 10 animatori și 5 voluntari.

Tabăra creștină este un mediu în care Dumnezeu acționează mai intens în inimile și viețile oamenilor decât în condiții obișnuite.

1

Prima zi a taberei a început cu primirea copiilor, echiparea lor cu tricouri, chipiuri și emblemele taberei, și implicarea lor în activități de cunoaștere. Animatorii au organizat copiii în grupuri pe vârste și pe interese, pentru a-i implica mai efectiv în activitățile educative și distractive planificate: desen și pictură, ateliere hand-made, jocuri sportive, cântece și dansuri.

2

3

4

Fiecare zi de tabără începea la ora 9.00, cu participarea la Sfânta Liturghie, la care toți copiii au luat parte și împreună au cântat, s-au rugat, au glorificat pe Domnul Isus Hristos. După Liturghie, urma vizionarea unui film cu tematică religioasă, și apoi, participarea la atelierele de creației și jocurile sportive.

5

6

7

Un rol deosebit o are partea organizatorică. De-a lungul zilei, animatorii erau în mod constant cu copiii, îi însoțeau în toate activitățile. În fiecare zi, în grupuri, copiii au confecționat diferite obiecte cu mâinile lor, iar în ultima zi a taberei, animatorii au ales cele mai bune lucrări și au premiat copiii pentru reușitele lor cu chipiuri și tricouri.

8 9 10 11 12 13 14

Comportamentul copiilor în tabără este în mare măsură determinat de comportamentul mentorului grupului. Principalele condiții pentru succes sunt iubirea, înțelegerea, răbdarea și rigoarea rezonabilă.

15

Sâmbătă, toți copiii au mers în excursie la grădina zoologică din Chișinău. Copiii au rămas impresionați și mulțumiți de această excursie. Încheierea taberei a avut loc duminică după Sfânta Liturghie, copiii au prezentat scenetele și piesele muzicale pregătite în timpul taberei.

16 17

Cu credință vom aștepta ca vara viitoare Domnul să ne dea har și tărie pentru a sluji și mai mulți copii și adolescenți!

18 19

„Tabere de vară pentru copiii din Moldova” este un proiect finanțat de Kindermissionswerk

A