Training pentru asistente medicale

IMG_6517

Pe 21 mai a fost organizat un training pentru toate asistentele medicale din Centrele medico-sociale Caritas Moldova: Stârcea, Grigorăuca, Rașcov, Tiraspol, Bender, Chișinău si Stăuceni.

Tematica trainingului:

  • Regulamentele și ordinile sanitaro-epidemiologice de funcționare a Centrelor medicale. Reguli și obligațiuni a lucrătorilor medicali. Maladiile infecțioase frecvent întâlnite in RM și regulile de alertare a autoritarilor responsabile.
  • Escarele și piciorul diabetic, metode inovative de tratament și prevenire a complicațiilor.

Au fost invitați reprezentanți de la Centrul de Sănătate Publica din municipiul Chișinău. S-au discutat cele mai importante reguli și ordine din legislația de funcționare a centrelor medico-sociale Caritas Moldova. La fel sa alertat despre situația sanitaro-epidemiologica in toata Republica, maladiile cu risc de transmitere (HIV, hepatitele virale B, C, D ) și metodele de profilaxie.

IMG_6450

In partea a doua a trainingului s-a pus accent pe metodele de îngrijire la pacienții cu picior diabetic, profilaxia complicațiilor și tratamentul inovativ și complex. Escarele la pacienții țintuiți la pat, profilaxia și tratamentul medicamentos.

Tematica a fost prezentată de un medic specialist cu o bogată experiența de lucru în domeniul chirurgical și paliativ.

Asistentele medicale și-au împărtășit între ele experiența de lucru, au făcut schimb de opinii referitor la unele aspecte de îngrijire și despre rezultatele unei asistențe acordate la timp.

Sperăm pentru viitor la tematici noi de îmbogățire a cunoștințelor.

IMG_6523

IMG_6538