Training privind analiza instituţională şi dezvoltarea organizaţională

Pe 17 septembrie 2018, staff-ul Caritas Moldova a participat la un training privind analiza instituţională şi dezvoltarea organizaţională.

Seminarul a fost condus de către Michael Pöltl din cadrul Caritas Vienna International Aid Department (Austria) și Cristian Neguț, trainer/consultant (România).

A fost o experiență de învățare reală pentru membrii organizației, care și-au îmbunătățit cunoștințele și abilitățile prin a elabora diagnosticul organizației prin auto-evaluare, identificarea punctelor forte și a zonelor de îmbunătățire, identificarea necesităților de coordonare între funcții, planificare strategică, management de proiect, strângere de fonduri, management financiar, munca în echipă, comunicare și de mobilizare, dezvoltarea de parteneriate durabile etc.

IMG_9877

Unul dintre efectele cel mai vizibile și imediate rezultate ale acestui training este faptul că managerii și personalul dezvoltă o nouă abordare în gestionarea schimbării și a diferențelor.

În cadrul trainingului, participanții au primit îndrumări cu privire la imbunătăţirea performanţelor la nivel individual, de grup şi organizaţional, precum și imbunătăţirea abilităţii organizaţiei de a răspunde în mod eficace la schimbările din mediul extern.