Un nou sediu pentru Caritas si activitati sociale la Sloboda Rascov

80 de persoane vor putea fi utili comunității lor, datorită îmbunătățirii condițiilor Centrului Social Caritas din s. Slobozia Rașcov, r-ul Camenca, regiunea Transnistreană.

Toate activitățile Centrului Social Caritas sunt orientate spre ajutorarea persoanelor solitare  în etate, persoanelor cu dizabilități și fără mijloace de existență, precum și spre organizarea de activități pentru copii și tineri din familii vulnerabile.

Astfel, va funcționa cantina socială, prin care voluntarii vor distribui câte un prânz cald bătrânilor singuratici, cu mobilitate redusă. De asemenea, în cadrul casei parohiale, va funcționa spălătoria socială, prin care voluntarii vor ajuta familiile vulnerabile să spele hainele.

Tot aici vor fi organizate activități extra curriculare pentru copii și adolescenți, axate pe educație pentru sănătate, respectarea drepturilor copilului, și în mod special, pe prevenirea abuzului față de copii.

Până la renovare,  capacitățile reale ale Centrului Social Caritas din s. Slobozia-Rașcov erau limitate și nu permiteau desfășurarea simultană a mai multor activități. De aceea, în 2014, Caritas Moldova, în parteneriat cu Caritas Luxembourg, şi-au propus să renoveze clădirea şi să creeze spații noi pentru implementarea proiectelor sociale.

car swiss lux md sdc

Pe 2 decembrie 2015 a avut loc ceremonia de inaugurare a clădirii renovate, eveniment la care au participat reprezentanți ai Caritas Luxembourg – dl Godehard Engels, reprezentanți ai administrației publice locale, și locuitorii din s. Sloboda Rașcov.

Datorită renovării acestei case parohiale, cele peste 80 de persoane, care se implică activ în viața socială a comunității, vor beneficia de condiții moderne pentru desfășurarea proiectelor inițiate de Caritas Parohial.

În clădire au fost înlocuite ușile de interior și ferestrele, a fost construit un sistem de încălzire nou, apeduct şi canalizare, a fost amenajat grupul sanitar şi efectuate lucrări de înnoire a exteriorului şi de amenajare a curții. În plus, toate camerele au fost dotate cu mobilier şi tehnică nouă.

Birou renovat si mobilat Cuvant de multumire Pr. Dmitrii Zelinskii Deschiderea oficiala a Casei Parohiale