Vizita delegației austriece la Centrul de zi și plasament temporar ”Petrușka” din Tiraspol

La 24 aprilie  2018 Secretarul de Stat al Finanțelor al Austriei – DDr. Hubert Fuchs, Amabasadorul Austriei la Chișinău, Christine Freilinger și atașatul Ambasadei Austriei la Chişinău, responsabil pentru domeniile Muncă, Protecție Socială și Protecția Consumatorului Gero Stuller au vizitat Centrul de Zi și Plasament Temporar ”Petrușka” din Tiraspol.  Oaspeții au venit cu daruri pentru toți copii: echipament sportiv, jucării și dulciuri.

Centrul ”Petrușka”  a fost deschis în anul 2006,  cu suportul financiar al Caritas Viena și al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA). Obiectivul principal al acestui centru este reintegrarea în familie și socială a copiilor din familii defavorizate. În cei 12 ani de activitate colaboratorii centrului au ajutat mai mult de 1300 copii.

Directorul Caritas Moldova, Andrei Bolocan, a mulțumit oaspeților pentru ajutorul pe care Austria îl oferă țării noastre prin realizarea multiplelor proiecte, în special a celor care au ca scop îmbunătățirea ajutorului social pentru păturile defavorizate din țara noastră.