Ziua Mărțișorului

Bucuria venirii primăverii s­a simţit cu totul deosebit pentru 60 de bătrâni din municipiul Chișinău. În prima zi a primăverii, Fundația de Binefacere Caritas Moldova a fost alături de ei oferindu-le câte un pachet cu produse alimentare donate de către METRO Cash & Carry Moldova.

IMG_1654

Ca formă de manifestare a compasiunii şi respectului faţă de vârstnici, voluntarii Young Caritas le-au pregătit un program artistic, au cântat și au recitat poezii, iar la final  au împărţit mărțișoare, alături de un gând bun.

“Ne-a făcut plăcere sa-i cunoaştem, ne-au întimpinat cu zâmbete pe buze şi licări de fericire în ochi, mulţumindu-ne pentru mica sărbătoare ce le-am oferit-o. Din discuţiile cu ei am observat că puţini dintre ei ştiu să fie bătrâni, sunt copii în suflet, copii cu gânduri şi amintiri minunate, ceea ce îi face mai frumoşi la chip. Ne bucurăm să vedem feţe fericite, iar noi suntem  şi mai fericiţi pentru faptele bune făcute.” a declarat Maria Victoria Chilari, Voluntară Young Caritas.

IMG_1753

Acest moment le-a adus pe chipurile bătrânilor  nădejdea că nu sunt singuri şi părăsiţi, uitaţi şi abandonaţi, în lipsuri şi în nevoi.

Primăvară. Flori. Soare. Toate acestea poartă o mare plăcere de ceva uimitor și bun. Și eu am încercat acest lucru uimitor și bun. Ziua primăverii, 1 martie, după ce am participat la un eveniment minunat în Caritas, simțind o bucuria mare de la concertul organizat, felicitări și tot ceea ce rîmâne în inimă și suflet. Mulțumesc! Trăiți mulți ani!

Svetlana Lozinscaia, pensionară

IMG_1712

m

Astăzi este o zi uimitor de însorită. 1 martie – începutul primăverii. Doar ieri  s-a încheiat februarie, iar astăzi-soarele, vântul și bucuria este în inima fiecăruia dintre noi, celor care au venit la Caritas. Voluntarii-fete tinere și frumoase și băieți, au pregătit poezii și numere muzicale. Am ghicit în cor  ghicitori despre primăvară, lăcrămioare și pârâuri. Și apoi me-am inclus și noi! Am recitat poezii scrise de noi personal și am primit aplauze! Am fost premiați cu atenție, care este atât de valoroasă și costisitoare pentru noi, oameni de vârstă de pensionare. Ne-au fost înmânate mărțișoare făcute de mâinile voluntarilor. Și fiecare dintre noi a primit în dar un pachet alimentar.

Mulțumesc vouă!

Natalia Muhina, pensionară

Caritas Moldova mulțumește partenerului METRO Cash & Carry Moldova pentru contribuția de produse alimentare.