Raport anual 2015

„Caritatea creștină este o chemare, o vocaţie, un apel al conștiinţei. În aceasta constă misiunea noastă, încredinţată nouă de Biserica lui Cristos. Da, este și o datorie pentru a urma poruncile. Însă această datorie, fiind conștientizată, în credinţă devine o necesitate, un mod de fi, o autentică expresie a propriei existenţe. În așa fel, caritatea devine o forţă vitală pentru cel care o exercită în dragoste faţă de Dumnezeu și aproapele și în lumina adevărului…”  Diacon Edgar Vulpe, Președinte Caritas Moldova

Raport anual 2014

Misiunea Religioasă Catolică „Caritas Moldova” a fost creată la 10 mai 1995 ca departament social al Bisericii Romano-Catolice din Moldova, care acţiona prin intermediul filialelor Caritas din parohiile locale, formate din director local (parohul comunităţii), coordonator operaţional, colaboratori şi voluntari, iar la 02 iunie 2015, a fost reorganizată prin transformare în Fundația de Binefacere “Caritas Moldova” -  Pr. Alfred Weiss, Președinte Caritas Moldova

Raport anual 2013

„ … Bineînţeles că este importantă suma pe care o obţinem pentru cele mai diverse proiecte, e PENTRU CA să le putem realiza. Aceasta, însă, e doar un aspect al activităţii. Celălalt constă CUM îi ajutăm pe oameni prin intermediul proiectelor pentru ca ei să-și poată păstra DEMNITATEA în pofida sărăciei și a nevoilor. De aceea, le mulţumesc colaboratorilor pentru acel CUM al asistenţei noastre, și anume prin angajament și implicare, căci e foarte important să le oferim sprijin celor defavorizaţi, bolnavi și nevoiași în mod discret și generos…” - Pr. Alfred Weiss, Președinte Caritas Moldova