100 de voluntari activi ai Caritas s-au bucurat de Festivalul lor!

100 de voluntari activi, plini de inițiativă și entuziasm s-au adunat pe 5 decembrie să celebreze Ziua Internațională a Voluntarului, astfel cel de-al VII-lea Festival al Voluntarilor  a fost celebrat în incinta Oratoriului Don Bosco.

Recunoștința muncii voluntarilor a fost apreciată prin premii și diplome acordate grupurilor active de voluntari  din rețeaua Caritas Moldova.

Într-un mod inedit, în acest an, voluntarii au evaluat activitățile realizate pe parcursul anului 2015 prin jocul: “Cine vrea sa devina milionar?”.

Dima, Tiraspol

A fost minunat, un program foarte interesant. Cel mai mult mi-a plăcut activitatea ”Cine vrea să devină milionar?”, deoarece eu am devenit MILIONAR, dar sigur datorită ajutorului Nataliei Oleinic.

De asemenea, voluntarii au învățat lucruri noi -   Jonglarea artistică în atelierul distractiv a tinerilor artiști a Circului, Jocuri interesante în cadrul atelierului EduJoc, comunicare asertivă în cadrul atelierului Comunicăm eficient, și confecționarea jucăriilor din materiale reciclabile în cadrul atelierului de Educație ecologică.

Și desigur multe emoții pozitive, cântece și dansuri care s-au încheiat cu o tortă festivă!

Cristina, Tiraspol

A fost interesant, vesel și o tortă foarte gustoasă!!!

Oxana, Sloboda Rașcov

La cel al 7-lea Festival , am simțit atmosfera de bunăvoință între participanții. Deja la acest festival majoritatea participanților erau tineri și acest lucru plăcut te motivează să devii un voluntar bun, chiar și atunci când ai o vârstă fragedă, poți participa la această mișcare. Voluntarii noștri într-adevăr s-au bucurat, mai ales-a plăcut “Cine vrea să fie un milionar” și concursuri mobile. Ei au apreciat întrebările bune, și-au adus aminte ce a fost la începutul mișcării de voluntariat în Parohii. Înainte de a pleca acasă, tinerii se aflau sub impresia, și au discutat despre excursie la festivalul în 2016. Mulțumim organizatorilor festivalului. Sunt necesare astfel de festivaluri, unde toți se unesc și ridică spiritul voluntarilor.

Festivalul Voluntarilor a luat naştere în anul 2009 cu scopul de a recunoaşte munca şi meritele voluntarilor, cât şi pentru a promova activităţile de voluntariat şi a încuraja voluntarii din localități. Pentru ca voluntarii să fie motivați în continuare să contribuie la dezvoltarea comunităților, să sprijine pe cei care au nevoie de ajutor, fără a fi remunerați financiar, Caritas Moldova a dat start competiției pentru categoriile de premiere pentru 2016.