Programul Social al Caritas Moldova este bazat pe incluziunea socială a persoanelor nevoiașe. Este o obligație direct legată de drepturile omului. Incluziunea poate fi văzută ca o altă cale de a edifica comuniunea. Ceea ce înseamnă, că procesul incluziunii active nu poate fi o sarcină unilaterală încredințată celor care nu au resurse sau celor care oferă resurse.

Caritas Moldova, s-a angajat să ofere servicii persoanelor nevoiașe, excluse și celor care au acces limitat la educație, beneficii sociale, etc. prin intermediul proiectelor sociale bazate pe integrarea în familie, asistență în educație și prevenirea fenomenului oamenilor străzii și incluziunea persoanelor în etate, fiind în căutarea resurselor locale și împuternicind membrii comunității.

Aceasta se realizează prin:
  1. Sprijinirea persoanelor de vârsta a treia. Asistență psiho-socială a persoanelor singure de vârsta a III este oferită în or. Chișinău și Râbnița și comuna Stăuceni.
  2. Reintegrarea persoanelor aflate în dificultate în societate prin intermediul Căminului de Noapte „Sfântul Ștefan” din comuna Stăuceni, mun. Chișinău. Acest persoane primesc cazare, servicii de igienă personală, alimentare, reabilitare socială și morală, tratament medical, reintegrare familială și în câmpul muncii.
  3. Acordarea de asistență de urgență persoanelor aflate în situație de risc social: boală, accident, dizabilitate, îmbătrânire, deces, maternitate, șomaj, inadaptare socială, etc. Asistența este acordată prin oferirea de ajutoare umanitare, produse alimentare, produse pentru igiena personală, rechizite școlare; etc.

Proiecte implementate în cadrul acestui domeniu:

Noutăți

Rugăciunea celor respinși.

Fragment tradus și preluat din interviul acordat de directorul Caritas Moldova,  Andrei Bolocan ziarului ”Аргументы и Факты” : Cine și cum ajută oamenilor străzii? Deși în ultimii ani numărul oamenilor străzii a crescut simțitor, statistica...

Citește totul...

Garderoba Socială

În perioada 11-15 decembrie 2017 la Centrul Social Caritas Moldova a fost organizată garderoba socială pentru persoanele nevoiașe. În această perioadă, circa 30 de familii au beneficiat de ajutor umanitar, oferit prin donație la sediul...

Citește totul...

123