„Surpriza din cutie”

Fundația de Binefacere Caritas Moldova și „Sebo.md” a lansat Campania „Surpriza din cutie” care se va desfășura în perioada 1 – 27 decembrie 2017.

Surpriza din Cutie_website - slide-01

„Dragi părinții, deoarece din familie, prin exemplu propriu și al celor apropiați, copii învață să împartă din jucăriile lor cu alți copii, Vă invităm să vă alăturați în Campania „Surpriza din cutie”, implicând copilul dumneavoastră în crearea unui cadou de Crăciun pentru un copil nevoiaș. Aveți nevoie de o cutie goală, pe care o puteți decora frumos, în care să aranjați cu grijă cadourile oferite unui copil (la alegere, fata sau băiat de vârsta cuprinsă între 2 – 13 ani). Atenție mare la lucrurile alese, ele trebuie să fie noi, neperisabile și să nu se deterioreze la transportare. Puteți dărui jucării, hăinuțe, rechizite școlare, dulciuri neperisabile – potrivite vârstei și sexului copilului ales. Aduce-ți „Surpriza din Cutie” la unul din punctele de colectare, la Centrul Social Caritas Moldova – str. Gh. Asachi 30/1, or. Chișinău sau orice filială „Sebo.md” din mun. Chișinău, Bălți, or. Ceadîr Lunga sau or. Edineț.”

Scopul Campaniei: colectarea cadourilor și distribuirea lor către 100 de copii social vulnerabili din mun. Chișinău.

Beneficiarii campaniei: Copii cu vârste cuprinse între 2-13 ani, fete și băieți.

9

De ce ai nevoie ca să te implici?

 1. cutie
 2. hârtie de împachetat cadouri. Găsești o mulțime de modele de Crăciun/Sărbători de Iarnă.
 3. foarfecă/cutter
 4. timp și/sau bani pentru a cumpăra lucrurile pe care vrei să le dăruiești unui copil de vârsta și genul ales de tine

Ce se pune în cutie?

Se învelește frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce dorești să cumperi. Ai mai jos câteva sugestii:

 1. articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
 2. jucării potrivite pentru vârsta si sexul copilului
 3. produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș
 4. felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber sa pui datele tale de contact și să păstrați legătura în continuare)
 5. articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mânuși sau orice altceva de acest fel
 6. orice alt cadou de care știți ca s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi daca erați in locul lor

Termen limită și grija la conținut

 1. Puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta și sexul pentru care aveți pe inimă să cumpărați ceva. Dacă aveți aleasă o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poate fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc).
 2. Nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți. Toate lucrurile trebuie să fie noi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Fă un cadou așa cum ți-ar place să-l primești și tu, nu fă curățenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e “de aruncat”.
 3. Vă rugăm să nu puneți alimente perisabile (ex. portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex. compot de casă în borcan de sticlă).
 4. Nu lipiți capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

Poster WEB_Surpriza din cutie-02

Anul acesta fii tu Moș Crăciun pentru cei mai nevoiași ca noi.