Caritas Moldova solidar cu Young Caritas Viena

La 18 mai 2018, aripa tânără a Caritas Viena a organizat maratonul de la Viena cu scopul de a strânge bani pentru susținerea Centrului pentru Copii “Petrușca” de la Tiraspol.

Fundația de Binefacere Caritas Moldova nu a putut rămâne indiferentă față de această inițiativă și a organizat cursa de la Tiraspol și Chișinău, pentru a demonstra solidaritatea cu Young Caritas Viena. La Tiraspol, înainte de cursă, care a avut loc în parcul central “Victoria”, copiii de la Centrul “Petrușca” au executat un dans. După ce a fost dată comanda “start”, copiii au alergat distanța stabilită.

La Chișinău, în cursă au participat toți angajații Biroului național Caritas Moldova. Cursa s-a desfășurat la lacul “Valea Morilor” și a constituit 2 400 de metri.

Centrul pentru copii “Petrușca” și-a început activitatea în anul 2006, cu suportul financiar al Caritas Viena. Serviciile oferite de Centrul pentru Copii “Petrușca” includ: furnizarea de cazare temporară copiilor aflați în situații de criză; asistenţă socială și consiliere psiho-socială pentru copii din “grupul de risc” și părinții acestora; efectuarea activităţilor educative: „Asistenţa pedagogilor în pregătirea temelor”, „Cerc dramatic”, „Atelier Hand-Made”, „Cursuri de utilizare ale calculatorului”, „Deprinderi de Viaţă”.