Conferința Internațională “Diabetul zaharat si complicațiilor lui. Serviciile medico-sociale oferite la domiciliu”

Prezinta Barbara in plen 

 

Caritas Moldova și Caritas Luxemburg a organizat pe 4 decembrie 2015, la Tiraspol, Сonferința Internațională cu tematica “Diabetul zaharat si  complicațiilor lui. Serviciile medico-sociale oferite la  domiciliu “.

Scopul conferinţei a fost prezentarea celor mai importante realizări în domeniul dezvoltării serviciilor medico-sociale de îngrijire la domiciliu, în regiunea din stânga Nistrului, oferite persoanelor în etate şi invalizilor, pentru a evidenția  importanta legătura între complicaţiile diabetului, tratarea corectă şi realizarea recomandărilor cu referire la modul sănătos de viaţă. Acest fapt  va oferi posibilitatea de a populariza practicile medico-sociale de îngrijire de succes la domiciliu şi tratarea diabetului.

În cadrul conferinței, participanții de pe ambele maluri ale Nistrului au discutat cele mai importante aspecte legate de îngrijirile medicale şi sociale la domiciliu, cu un accent special pe diabet, au  identificat, de asemenea, perspectivele de dezvoltare a acestui domeniu, în conformitate cu cele mai bune practici și politici internaționale.
La conferință au participat reprezentanți ai autorităților centrale și locale din Transnistria, instituțiilor medicale, experți internaționali și reprezentanţi ai organizațiilor non-guvernamentale, care activează în domeniu,  precum și reprezentanți ai altor organizații partenere.

Colaboratorii centrelor medico sociale ale Caritas Moldova  din Rașcov, Bender și Tiraspol au împărtășit bunele practici de activitate, care reprezintă o valoare pentru dezvoltarea și îmbunătățirea  serviciilor medicale şi sociale de calitate oferite  persoanelor  în etate din regiunea dată.

În cadrul  conferinței au fost făcute prezentări de către  specialiştii endocrinologi  cu renume din Transnistria și Chișinău. Astfel, au fost prezentate, într-o formă accesibilă, realizările şi progresele de la ora actuală  în tratamentul diabetului  zaharat și menținerea unui stil de viață sănătos.

Donatorii si beneficiarii

Participanţii la conferenţă s-au  familiarizat cu experiența de lucru a specialiştilor din alte ţări, în special al dlui Godehard Engels, doctor în medicină şi consultant principal de la Caritas Luxemboug şi a dnei Barbara Wolf, reprezentant al organizaţiei Caritas Viena, care reprezintă unul din cei mai mari donatori din Europa pentru programele medico-sociale de îngrijiri la domiciliu.

Conferința s-a desfășurat într-o atmosferă prietenoasă și constructivă, astfel încât fiecare participant  a venit  cu întrebări  și  a primit răspunsuri la ele, iar concomitent a beneficiat de materiale informative la acest subiect.

Poza comuna a participantilor

 

logo-caritaspage-logo