Dezvoltarea comunitară este un proces de lungă durată de ajutorare a comunității în vederea consolidării capacității de a munci colectiv, care determină mobilizarea, participarea și implicarea populației locale în ceea ce privește subiectele comune identificate și puse în ordinea priorităților de către ei prin implementarea diverselor activități și proiecte, care reflectă credința creștină și Doctrina Socială Catolică.

Aceasta se realizează prin:
  1. mobilizarea şi dezvoltarea comunităţii, promovarea iniţiativelor locale. Serviciile în cauză au drept obiectiv îmbunătățirea nivelului vieții în cadrul comunităților prin intermediul programelor de parteneriat cu autoritățile locale și grupurile locale de cetățeni.
  2. promovarea valorilor sociale și strategiilor de reducere ale sărăciei, mobilizarea tinerilor şi adulţilor în serviciul carităţii, consolidarea activităților de voluntariat. Unul dintre proiectele remarcabile ale compartimentul dat este -  Slujirea Socială în Parohii – prin intermediul căruia laicii contribuie la îndeplinirea misiunii sociale a Bisericii.
  3. renovarea clădirilor de utilitate socială. Sunt realizate lucrări de proiectare și renovare a clădirilor cu menire socială: grădinițe, orfelinate, școli profesionale, centre pentru copii și bătrâni, instituții medicale, terenuri de joc, etc.

Proiecte:

Noutăți