Directorul Caritas Moldova, Andrei Bolocan, a acordat un interviu redactorului-șef al “Radio Maria” Alexei Pirogov

Aflat în vizită de lucru la Sankt-Petersburg, directorul Caritas Moldova, Andrei Bolocan, a acordat un interviu redactorului-șef al “Radio Maria” Alexei Pirogovu, despre Biserica Catolică din Moldova.

Cor.: Vă să vorbiți despre Caritas Moldova, cu ce se ocupă această organizație catolică, ce fel de ajutor acordă?

Andrei Bolocan: Caritas Moldova a fost fondată în anul 1995 de către Episcopul Chișinăului Anton. Caritas este pionier în furnizarea de servicii sociale în Republica Moldova. Instituțiile sociale în stat în acel timp erau distruse, iar Biserica Catolică a devenit un pionier în furnizarea acestor servicii în Republica Moldova. De-a lungul tuturor acestor ani, Caritas se ocupă de oferirea ajutorului pentru cele mai dezavantajate categorii de populație. Aceștia sunt în primul rând persoanele în etate, care au rămas fără sprijinul copiilor lor, copii din familii social-vulnerabile și persoanele fără adăpost. Avem în suburbia Chișinăului un Cămin de Noapte pentru persoanele fără adăpost. Și, desigur, Centre Sociale pentru copii, care funcționează pe întreg teritoriul țării noastre: atât pe malul stâng cât și pe malul drept al Nistrului.

Interviul complet al directorului Caritas Moldova, Andrei Bolocan pentru “Radio Maria” îl puteți asculta accesând link-ul:

https://cloud.mail.ru/stock/JnTFcu5CiNUAjaJmjiqTss3A