”Familia Voluntarilor Caritas Moldova” – Festivalului Voluntarilor Caritas Moldova la a VI-a ediție

Festivalul Voluntarilor a devenit o tradiţie pentru Caritas Moldova, care pe 27 septembrie 2014 au organizat cea de-a VI ediţie. Evenimentul a avut loc în  incinta Oratoriului Don Bosco din Chişinău.

În Ediția din acest an circa 100 de tineri și tineri în suflet care  participă şi sprijină activ iniţiativele de voluntariat din  filialele Caritas în Bălți, Rîbnița, Rașcov, Slobozia Rașcov, Sîngerei, Tiraspol și Bender/Tighina și invitați speciali voluntarii gazdei – Fundația Don Bosco.

În acest an Festivalul Voluntarilor a avut genericul „Familia Voluntarilor Caritas Moldova. Vorbind de situația familiilor din Moldova participanţii și-au expus părerea cu privire la ce însemnă pentru ei valorile familiei, voluntariatul, cu ce pot contribui ei la întărirea și ajutoarea familiilor din țara noastră.

Răspunzând la întrebări participanții au spus:

Da eu mă simt voluntar şi mă mândresc că pot să particip  activ la diferite activităţi interesante şi benefice pentru mine şi cei din jur”.

”Familia este cea mai mare sursă de fericire, care se bazează pe înțelegere, respect, dragoste şi căldură sufletească”

”Pe ce se ţine familia? „Pe afecțiune, fidelitate, respect și încredere, pe toleranță, iertare și împărtășire a durerilor, este spiritul de sacrificiu pe care ești dispus să-l ai””.

”Ce este iubirea? “ Emoţie, dăruire, bucurie, singurul sentiment pe pământ care te înnobilează, să fii mai bun , şi mai aproape de Dumnezeu””.

”Cum putem rezolva probleme de familie? ”Prin susţinere, dialog, pace şi iubire””.

Jocurile, dansurile, distracţia, concursuri la celebrarea acestui Festival inedit au încins atmosfera. Iar trupa muzicală din Caritas Rîbnița ne-a delectat cu muzică live în stil rock and roll, jazz și ethno. În cadrul festivalului, a avut loc ceremonia de decernare a  diplomelor  pentru contribuţia semnificativă la dezvoltarea comunităţii! Partea  cea mai mult aşteptata a zilei a fost partea dulce și anume tortul, după care a urmat, desigur, sfârșitul programului și despărțirea pînă la următorul festival în 2015!

Fotografii de Caritas Moldova Victoria Resetnic