Întâlnirea cu partenerii Caritas la Odessa

„Așa cum am spus la ultima întâlnire a Adunării Generale, Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că există Caritas și pentru contribuția sa valoroasă la slujirea lumii” - Papa Francisc

În perioada 27-30 noiembrie, la Odessa a avut loc întâlnirea partenerilor Caritas Viena. La această întâlnire au luat parte șeful de departament Caritas Viena Gudrun Gusel, managerul de program Claudia Giampetri, consultantul principal pentru dezvoltarea organizațională Michael Poeltl și alții. Fundația de Binefacere Caritas Moldova a fost reprezentată de directorul Andrei Bolocan.
În cadrul întâlnirii, șeful de departament Gudrun Gusel a prezentat raportul „Caritas Viena – cooperare și asistență umanitară” și a subliniat strategia de dezvoltare a organizației pentru viitorul apropiat. A fost evidențiat și faptul că strategia principală Caritas Viena este mai întâi de toate focusată în susținea educației familiale și educației copiilor, serviciului de îngrijirii la domiciliu al persoanelor vârstnice, securitatea alimentară și asistența umanitară. În legătură cu creșterea fluxurilor de migrație din cauza crizelor prelungite (Siria, Ucraina, Sudanul de Sud), Caritas Viena a fost implicată în proiecte de asistență umanitară. În același timp, cresc și cerințele donatorilor, care așteaptă de la proiecte nu doar raportarea activităților desfășurate, ci și calitatea serviciilor furnizate și, ca rezultat, o îmbunătățire generală a vieții beneficiarilor. Obiectivele dezvoltării durabile a Caritas Viena fiind crearea noilor parteneriate (industrie, afaceri, diverse fonduri, mediu academic).

thumb_DSC02099_1024

Claudia Giampetri a prezentat un raport privind standardele de management ale Caritas Internationalis. În cadrul discursului a fost subliniat faptul că aceste standarde sunt obligatorii pentru toate organizațiile membrilor Caritas Internationalis, inclusiv Caritas Viena, Caritas Moldova, Caritas Ucraina etc.

La finalul întâlnirii a fost semnat Contractul de Cooperare între Caritas Viena și Caritas Moldova pentru anul 2018.

“Sunt mulțumit de vizita mea în Ucraina”, a declarat Andrei Bolocan după sosirea sa la Chișinău. “Contractul pentru 2018 a fost semnat și bugetele pentru proiecte au fost aprobate. Totodată, la această întâlnire am obținut informații noi, care necesită percepere și implementare în Caritas Moldova pentru a ne îmbunătăți activitatea, pentru a spori eficiența organizației noastre”, a spus directorul Caritas Moldova.