Mulțumim tuturor celor care ne susțin!

Fundația de Binefacere Caritas Moldova mulțumește tuturor donatorilor pentru susținerea financiară în cadrul “Campaniei 2%”.

Începând cu 1 ianuarie 2017, prin lege, oricine are posibilitatea de a direcționa 2% din impozitul lor pe venit calculat pentru anul precedent către orice organizație necomercială sau un cult religios, la alegere.

Această lege mult așteptată a creat posibilitatea reală ca cetățenii să poată transfera o parte din venit pentru acțiunile de caritate.

În prezent Fundația de Binefacere Caritas Moldova a reînnoit demararea Campaniei de Informare „Redirecționează 2% – fii un cetățean implicat!”, amintind tuturor că ne pot ajuta efectiv să continuăm proiectele de caritate.

„Mecanismul de desemnare procentuală este o modalitate indirectă prin care Statul susține financiar activitatea organizațiilor necomerciale. Practic în acest fel cetățenii transmit statului modul în care doresc sa fie cheltuită o parte din impozitul lor pe venit.”

La sfârșit de septembrie, Serviciul Fiscal de Stat a finalizat procesarea datelor cu privire la desemnarea procentuală și ne bucurăm să vă anunțăm că datorită implicării Dvs., în anul 2017 către Caritas Moldova au fost redirecționați 16497 de lei. Cu această sumă de bani am decis să-i ajutăm pe cei mai nevoiași dintre beneficiarii noștri: bolnavii țintuiți la pat și copiii din familii dezavantajate.

Print

Print

Reieșind din nevoile zilnice ale acestor persoane, au fost achiziționate, pentru 50 de bătrâni țintuiți la pat – pături și scutece absorbante; pentru 20 de copii din familii dezavantajate – scutece.

IMG_3733

Astfel, pe data de 10 noiembrie 2017, împreună cu asistentele medicale de la Centrul Medico–Social Caritas Moldova, am distribuit scutece bolnavilor țintuiți la pat din comuna Stăuceni.

De asemenea, în perioada 6-14 noiembrie, împreună cu asistentul social Caritas Moldova, am continuat distribuirea scutecelor pentru copii în or. Chișinău și în alte localități.

Print

pentru încredere și susținere a activității de binefacere a Fundației Caritas Moldova.