Proiectul Educație financiară pentru tineri (FLY) oferă un curs comprehensiv de instruire pentru studenții primului an din școli profesionale din Moldova, acoperind aspecte esențiale legate de stabilirea obiectivelor financiare, planificarea, gestionarea unui buget și folosirea corectă a instrumente financiare.

Anul lansării: 2015 – prezent

Scopul proiectului: este de a contribui la incluziunea socio-economică a tinerilor prin aplicarea metodelor moderne în luarea deciziilor financiare corecte și eficiente din viața lor.

Obiective:

  1. să instruiască 120 de tineri din Republica Moldova, timp de 6 luni;
  2. să ofere oportunități tinerilor de a aplica practic cunoștințele și abilitățile formate în cadrul instruirilor.

Impact 2015 -2016:

  1. Peste 120 de elevi de la trei școli profesionale (una din orașul Căușeni și două din orașul Chișinău) au participat în mod regulat la cursuri de educație financiară, dezvoltând abilitățile de comunicare, de soluționare a conflictelor, încrederea în sine și branding personal.
  2. Au fost organizate 3 trening-uri cu durata de o zi (moderate de către personalul de la Junior Achievement, partenerul Caritas Moldova în implementarea FLY) pentru a pregăti personalul implicat în proiect să predea curriculum-ului FLY. De asemenea, ToT-urile au oferit posibilitatea trainerilor să împărtășească experiența acumulată la lecții și să dea un feedback, idei și sugestii de îmbunătățire a curriculum-ului.
  3. Cursul sa dovedit a fi unul popular în rândul studenților, majoritatea dintre ei provenind din zone rurale și orașele mai mici. Mulți din ei își asumă responsabilități financiare semnificative ca rezultat al fenomenului migrației părințiilor care pleacă peste hotare în căutarea unui loc de muncă.

“Educație financiara pentru tineri” (FLY) este un proiect finanțat de către organizația Catholic Relief Service din SUA.

logo

 

 

 

 

Noutăți